Perşembeye “taslak” proje oylanacak!

Perşembeye “taslak” proje oylanacak!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; 1.5 saat kesintisiz konuşup yarım saat soruları yanıtladığı basın toplantısında kentin gündemini en sona bıraktı.

Askeri kışlada kazanım olduğunu öne sürüp 17 Aralık’ta KBB Meclisi’nde onaya sunulacak projenin uygulamada değişime açık olduğunu söyledi

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bir yılı aşkın bir sürenin ardından Gebze Basını ile Gebze Belediyesi Arapçeşme Bilim ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bir araya geldi. Zinnur Büyükgöz; 1.5 saat kesintisiz konuşup yarım saat soruları yanıtladığı basın toplantısında kentin güncel gündemini en sona bıraktı. Askeri kışlada kazanım olduğunu öne sürüp 17 Aralık’ta KBB Meclisi’nde onaya sunulacak projenin uygulamada değişime açık olduğunu söyledi.

Büyükgöz’e basın toplantısında AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve İlçe Başkan Yardımcısı Emrullah Bilgin ile birlikte belediye başkan yardımcıları Ali Kaya, Sedat Çelik,  Selamet Güner ve Yusuf Burkut ile özel kalem müdürü Dursun Ali Arslan eşlik etti.

 

Askeri kışlada proje yapılacak alanın TOKİ’ye ait olduğunu, ilk başlarda lojistik şirketleri için tasarlandığını kaydeden Büyükgöz, “İlk tasarlanan gibi olsaydı sadece bir kişi faydalanacaktı. Şimdi kentin faydasına olacak” dedi.

Projenin en çok tartışılan yatırımlarından galeriler sitesini de değinen Büyükgöz sitenin giriş ve çıkış tasarımları üzerinden Gebze trafiğine olumsuzluğunun olmayacağını ve sitenin; kışla arazisinin TOKİ’ye ait bölümünde kaldığını dile getirdi. Büyükgöz kent içindeki oto galerilerin başta çocuklu kadınlar olmak üzere önemli bir şikâyet konusu olduğuna değinip, “KBB Başkanımız Tahir Büyükakın ile de görüştük. Bu şekilde Gebze trafiğinin önemli gündem maddelerinden birini ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Büyükgöz’ün basın toplantısından diğer bazı satır başları şöyle.

GEBZE EML KENTİN TARİHİDİR. YIKILMAYACAK

Gebze Endüstri Meslek Lisesi kentin tarihidir. Yıkılmasına öncelikle ben karşıyım ve yıkılmayacak. Gebze Adliyesi yanında yeni bir endüstri meslek lisesi de tamamlanmak üzere.

GEBZE’DE ORTALAMA VAKA SAYISI 250’YE GERİLEMELİ

Covid salgınının ilk başlarında nisan ayında Gebze’de ortalama 13-15 vaka görülüyordu. Kasım ayı ortalaması 680 oldu. Günümüzde 400’lerde. Sağlık kurumlarının ihtiyaca yanıt verebilecek seviyede yanıt verebilmesi için bu rakam öncelikle 250’nin altına düşmeli.

HÜRRİYET VE YAVUZ SELİM’DE PROTOKOL AYNI KALACAK

Hürriyet, Yavuz Selim ve Ulus Mahallesi’nde 3 bin 300 kadastral alan var. Bin 698’inde çeşitli işlemler yapıldı. Tapu edinenler de oldu. İmzalattığımız sözleşmeyi tekrar inceleteceğimizi söyledim. Hukuki olarak da genişçe işlendi. Bir aykırılık görülmedi ama gerekirse gene incelenir.

 

Detaylar gelecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.