“Perişan durumdayız”

“Perişan durumdayız”

 Yapılmayan işten daha fazla hak edişler verildi. Darıca Belediyesi Kültür Merkezi’ni yapan Koyap-İpek ortaklarından İpek firmasının içine düştüğü...

 

Yapılmayan işten daha fazla hak edişler verildi. Darıca Belediyesi Kültür Merkezi’ni yapan Koyap-İpek ortaklarından İpek firmasının içine düştüğü mali kriz sonucu konsorsiyumun sonucu inşa çalışmalarını yürütme ve tamamlama imkânı kalmadığı açıklamıştı. Firmanın bu açıklamasından sonra kültür merkezinin yapımında çalışan bir çok taşeron firma ve işçi mağdur oldu.

 

Kültür Merkezi’nin yapımında çalışan Anta Mimarlık firmasının taşeronu olan Mustafa Ikış da mağdur olduğunu iddia edenlerden biri. Kültür Merkezi şantiyesi içersinde 40 bin TL değerinde malzemesi olduğunu ifade eden Mustafa Ikış, “Şantiyede şu anda tüm çalışmalar durmuş vaziyette. Şantiyeye giriş ve çıkışlara Darıca belediyesine ait özel güvenlik görevlilerince izin verilmiyor. Gurbetçi işçilerin bir kısmı halen şantiye içersinde bekliyorlar. İpek firmasından dolayı bankaların kredileri vermediği için bu durumun yaşandığını öğrendik. Firma hak edişin yüzde 70’ini almış” dedi.

BELEDİYE FİRMAYI ARAŞTIRMAMIŞ

 

50 kişiye yakın kişinin çalıştığını belirten Mustafa Ikış, “Darıca belediyesi yaşanan bu durum karşısında ihaleyi feshetmiş. İhaleyi alan İpek firmasının bize verilen çeklerini zaten kimse kabul etmiyordu. Belediyedekilerle görüştüğümüzde bu Perşembe günü komisyonun toplanacağı söyleniyor. Belediye bir firmaya ihale verirken hiç mi o firmayı araştırmaz? Bizler belediyeden ihaleyi alan firmanın mutlaka bir teminatı vardır. Bu teminatının işletilmesini istiyoruz. Alacağımızı alamadığımız için borçlarımızı ödeyemiyor mağduriyet yaşıyoruz” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.