Periler’den muhteşem geri dönüş: 65-60

Periler’den muhteşem geri dönüş: 65-60

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi’nde Play-Off çeyrek final serisi ilk maçında sahasında Urla Belediyesi’ni ağırlayan İzmit Belediyespor, 17 sayı geri düştüğü maçta rakibini 65-60 mağlup etti. Mavi-Beyazlı ekip, seride 1-0 öne geçti.

 

ATATÜRK SPOR SALONU DOLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonu 20 galibiyet, 10 mağlubiyetle 5.sırada bitiren temsilcimiz İzmit Belediyespor, ligi 6.sırada tamamlayan Urla Belediyesi ile Play-Off çeyrek final serisinde eşleşti. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan serinin ilk maçında İzmitli sporseverlerin ilgisi çok fazlaydı. Salonu dolduran taraftarlar Mavi-Beyazlı ekibe çok büyük destek verdi.

 

İLK YARI 34-22 GERİDE

İzmit Belediyespor, kendi sahasında ve taraftarının önünde maça çok hızlı başladı, 8-0’lık seri yakaladı. İlk 5 dakika rakibine sayı şansı tanımayan temsilcimiz ilk çeyreği 14-12 önde tamamladı. İkinci periyottan itibaren oyunun kontrolünü rakibine kaptıran İzmit Belediyespor, potasında 22 sayı görürken, rakip potaya sadece 8 sayı bırakabildi. Maçın ilk yarısını konuk ekip 34-22 önde geçti.

 

17 SAYI GERİYE DÜŞTÜK

İlk yarıyı 12 sayı geride tamamlayan periler, üçüncü periyota da kötü başladı. Bu periyotta bir ara skor 40-23 oldu, konuk ekibin üstünlüğü vardı. Üçüncü periyotun sonlarına doğru farkı eritmeye başlayan Mavi-Beyazlı ekip, son periyota 8 farklı geride girdi. Son periyotta Kaptan Ebru, Melek ve Jasmon Covington ile üst üste üç üçlük bulan, 9-0’lık seri yakalayan İzmit Belediyespor sahadan 65-60 galip ayrıldı, seride 1-0 öne geçti. İzmit Belediyespor’da Melek 17, Covington 13, Ebru ve Meriç 10’ar sayıyla galibiyetin mimarı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.