Periler, Kartal'a takıldı: 73-76

Periler, Kartal'a takıldı: 73-76

Birinci Leyla Atakan Kupası Basketbol Turnuvası’nın ikinci gününde ev sahibi İzmit Belediyespor ile karşılaşan Beşiktaş, büyük çekişme içinde geçen maçtan 76-73’lük skorla galip ayrıldı. Bu skor ile izmitli periler turnuvada ilk mağlubiyeti aldı.

BÜYÜK ÇEKİŞME OLDU

İzmit Belediyesi tarafından Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen 1. Leyla Atakan Kupası’nın ikinci gününde ilk maçta ev sahibi İzmit Belediyespor, Beşiktaş’ı ağırladı. Büyük bir çekişme içinde geçen mücadelenin sergilendiği mücadelede kazanan 76-73’lük skorla Beşiktaş oldu. Karşılaşma her iki takımın da dikkat çeken sıkı bir savunmayla başladı. Karşılıklı hücumların sonuçsuz kaldığı ilk dakikalarda ilk basketi bulan İzmit Belediyespor oldu. Yaklaşık iki dakika boyunca Beşiktaş’ı potasına yaklaştırmayan İzmitli Periler farkı 5 sayıya çıkardı. Oyunda baskıyı hissettirmeye başlayan konuk ekip Beşiktaş geriden gelerek öne geçmeyi başardı. Üst üste hata yaparak rakibinin moralini yükselten İzmit Belediyespor toparlanarak maça yeniden ağırlığını koydu. İlk çeyreğin son saniyelerinde farkı çift hanelere taşıdı

FARK İKİ HANELİ RAKAMLARA ÇIKTI

Karşılaşmanın ikinci periyoduna hızlı başlayan İzmit Belediyespor oldu. Beşiktaş’ı boyalı alana yaklaştırmayan İzmit Belediyespor savunması,hücum şanslarını da iyi değerlendirerek rakibine moral olarak da üstünlük kurdu. Oyuna yeniden adapte olan Siyah Beyazlılar ise etkili savunması ve başarılı hücum organizasyonuyla farkı tek hanelere düşürdü. Karşılık vermekte gecikmeyen İzmit Belediyespor yeniden çift hanelere taşıdığı farkı korumaya çalıştı. Ancak maçın ilk yarısı Beşiktaş’ın soyunma odasına 34-31 üstün girmesiyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI DENGELİ GEÇTİ

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan İzmit Belediyespor üçüncü periyotta 22 sayı üretti. Kıran kırana mücadelenin ortaya konulduğu dakikalarda karşılıklı ataklar ve top kayıpları yaşandı. Dengeli giden ve 45-45’te yaklaşık 2 dakika boyunca tıkanan mücadelenin kilidini 3 sayılık atışıyla takımını öne geçiren Elif açtı. İzmit Belediyespor’un istekli oyunu periyodu önde kapatmaya yetmedi. Beşiktaş üçüncü periyodu 56-53’lük skorla geçti. Karşılaşmanın son çeyreğinde tabela iki takım arasında gitti geldi. Galibiyetin son iki dakikada sürekli yön değiştirdiği maçta tempo iyice yükseldi. Son saniyelere 74-73’lük avantajla giren Beşiktaş, rakibini potasına yaklaştırmadı. Maçın kazananı 76-73 ile Beşiktaş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.