Performans, stratejik  planla uyumlu olmalı

Performans, stratejik planla uyumlu olmalı

KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, CHP’li Çalışkan’ın eleştirilerine verdiği yanıtta, “Komisyonda konuşurken ikna olmamışsınız ama performans programı, stratejik planla uyumlu olmalı” dedi

Perde Arkası

Detay Haber 2 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili, Gebze Belediyesi AKP Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Yaşar Çakmak, Çalışkan’ın eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasına, “Temsili demokrasi, halkın temsilcileri ile kentin yönetilmesidir. CHP Grubu başta komisyonların oluşumu aşamasındaki Meclis iradesini zaman zaman unutup komisyonlar kurma arayışlarına, çabası içine giriyoruz. Biz bunu komik buluyoruz” dedi. Çakmak şöyle devam etti:

SUÇ DEĞİL, GEREKLİLİK!

“Meclis’te alınan kararlar öncesinde de konular; komisyonlarda da kişiler tarafından konuşulur. Komisyonda konuştuğumuz ve sizi de ikna ettiğimizi düşündüğümüz hususlarda ikna olmamışsınız ama performans programı, başkanımızın stratejik planı ile uyumlu olmalı. Bir kısım cümlelerin aktarılması suç, kabahat değil gerekliliktir. Çünkü stratejik plan başkanın beş yıl için hazırlayıp getirdiği bir plandır. Daha uzun olabilir ve performans programı, bu plana uyumlu olmak zorundadır.

Performans programında, -bir önceki yılla karşılaştırıldığında- aynı cümlelerin yer almasına şaşırmanıza şaşırdım. Rahat olun. Her şey kurallara uygun ve ahlaki.

Önerilerinizi çok detaylı şekilde inceledim.

İKTİDAR OLURSANIZ UYGULARSINIZ

Eğer olursa; önümüzdeki dönem, süreçte; ben hiç ihtimal görmüyorum, iktidar olursanız uygularsınız. Biz de görürüz orada.

Önerilerinizden –kadın sığınma evi- bir tanesi;  Türkiye’de uygulanmış bir örneği var mı? Çünkü hayali proje üretmek sorumluluk almayınca biraz kolay geliyor, o kolay yolu seçtiğinizi görüyorum.

BURSUN MİMARI ERDOĞAN’DIR

Bir diğer öneri; öğrencilere burs verilmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştır. Kendisi bu bursun mimarıdır. CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurup uygulamayı iptal ettirdiniz.

‘Bir yolunu bulmalı’ dediniz. Bir dakika. Bir yol bulmaksa, biz o yolda yokuz. Açık ve şeffaf şekilde burs vereceksek kaydı, kuydu olmalı. Aksi halde kanuna aykırı hareket etmeye başlamış oluruz.

 

BÜTÇE KANIN DEĞİL ÖNGÖRÜDÜR

Spor hizmetlerine ayrılan 30 bin lirayı görüyorsunuz ama kültür hizmetlerinde -kütüphane hizmetlerine- ayrılan 955 bin lirayı görmüyorsunuz. Bütçenin sadece bir kalemine değil son sayfasına bakacak olursanız (Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü.. Tahmini bütçesi: 31 bin TL) ret ve kabul oylarını bilerek vermiş olalım. Bütçe bir tahmin cetvelidir. Kanun değildir, öngörüdür. Her ay revize edilir.

HANGİ BÜTÇEYLE HANGİ YIL YAPILACAK

Konuşmamız gereken şudur: Belediyenin gelirlerini arttırmayı konuşmalıyız, giderleri arttırmak kolay. Ben sizin bize sunduğunuz önerilerin 10 katı kadarını, sansasyonel projeleri, insanların bakınca ‘vaaaavv” diyeceği projeleri yazabilirim. Ama önemli olan somut ve hayata geçebilir projeler üretmektir. Hangi bütçeyle hangi yıl ne yapılacak? Önümüzdeki süreçte kuruma yönelik 11, kente yönelik 7, topluma yönelik 7 olmak üzere toplamda 25 stratejik projeyi gerçekleştirmek için ortaya hedef konulmuş.”

 

İlgili haber...

 

ÇALIŞKAN'IN YEREL İKTİDARA ELEŞTİRİSİ 

 

https://www.gebzehaber.net/belediye-siginma-evi-okul-asm-yapabilir-67948h.htm

 

ÇALIŞKAN'IN GENÇAY VE ÇAKMAK'A YANITI..

 

https://www.gebzehaber.net/ucretsiz-avukat-yasaktir-ama-istisnasi-vardir-67951h.htm?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.