Perdeciliği öğreniyorum  ama üretici olacağım

Perdeciliği öğreniyorum ama üretici olacağım

İki yıl boyunca çalıştığı Delta Kalıp’ta CNC operatörü olan İlhan Önder, İngiltere’de perde dükkanında imalatı öğreniyor ama asıl amacı asıl ustası olduğu konuya dair üretici olmak.

İngiltere’de perde dükkânında imalata başladığını belirten İlhan Önder, “Bana mesleği öğretiyorlar” dedi. İçinde banyo ve mutfak olan bir oda kiraladığını, ekonomik mecburiyetten ötürü evde beş kişi kaldıklarını belirten Önder şöyle devam etti:

BİZİM ÜRETTİĞİMİZ ÇAYI

BİZDEN UCUZ İÇİYORLAR

“Hayat pahalı fakat en düşük asgari ücretle çalışsak bile çok rahat geçinebiliyoruz çünkü enflasyon çok düşük. Yerli üretim var, halka ucuza mal oluyor. Bizim ülkemizde ise çayı üreten biziz. Almanya’daki adam çayı bizden daha ucuz içiyor.”

BİR MAKİNE SATIN ALACAK VE…

İngiltere’den dönmeyi düşünmediğini ve kendi işini kurmayı amaçladığını kaydeden Önder, Türkiye’de iki yıl Delta Kalıp’ta çalıştığını ve CNC operatörü olduğunu söyledi. Küçük bir işletme açıp üretim yapmak istediğini kaydeden Önder. “Orada edindiğim deneyimle bir makine satın alıp üretime başlamak istiyorum” diye konuştu.

HELE BİR DÜŞÜNÜN!

İngiltere’nin olanaklarının Türkiye’ye göre çok daha iyi olduğunu belirten Önder sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeyi yönetenler düşünmeli. Gençler neden yurtdışına çıkmak istiyor?”

ANNE VE BABADAN KARARA SAYGI

Geride bir sevgili bile bırakmadığını, gerek annesi Ümmühan Olgun gerekse aşçı yardımcılığı yapan babası Hasan Önder’in kararına saygı duyduklarını kaydeden İlhan Önder, “Her ikisi de ‘geleceğin için bir şeyler yapmak istiyorsan git. Biz sadece saygı duyarız. Seni engellemeyiz’” dedi.

HAYATIMIZ SADECE SINAVA BAĞLI DEĞİL

Arkadaşlarının ise genelde iyi niyet ve başarı dileklerinde bulunduğunu anlatan İlhan Önder, “Gençlerimizin morale ihtiyacı var. Şu an çoğu genç karamsar. Üniversite tahsili sonrası intihar eden gençlerimiz var. Hâlbuki hayatımız sadece üniversite sınavına bağlı değil. Bunu bilmeyen çok sayıda gencimiz var. Hedefsiz, amaçsız yaşamını sürdüren insan hiçbir zaman başarılı, mutlu olamaz. İstediklerine ulaşamaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.