“Pendik Çetesi’ne” karşı Emine Özcan da yanında

“Pendik Çetesi’ne” karşı Emine Özcan da yanında

İYİ Parti Çayırova Belediye Başkan adaylığını Millet İttifakı adaylığına dönüştürmek için ısrarla uğraşan İlhami Bayrak, CHP belediye başkan adayı Emine Özcan’ı bu sefer protokol masasında ağırladı. Özcan da Bayrak’a aleni desteğini açıkladı

ilhami-bayrak.jpghalki-dinlerken.jpgilhami-ile-emine.jpgsakir-ile.jpghalki-dinlerken-001.jpgpartililer.jpgnecdet-dogan.jpgkadinlar-003.jpg

** Şekerpınar’da geçen haftaki toplantıda AKP adayının seçilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Altı ibadet. Ortası ticaret. Üstü ihanet” tanımı üzerinden çok ağır suçla itham eden Bayrak bu sefer ifade yumuşattı. “Pendik çetesi” dedi

Kocaeli’nde Millet İttifakı’nın kurulmadığı tek ilçe Çayırova’da İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı İlhami Bayrak umudu kesmedi. YSK’ya kesin aday listesinin verileceği 19 Şubat’a kadar olan süreyi en iyi şekilde değerlendirme çabasındaki Bayrak ilk hamleyi 03 Şubat Pazar günü Akse’deki aday tanıtım toplantısında yapmıştı. CHP’li eski başkan Necdet Doğan ve eski belediye meclis üyesi Cemal Demirbağ’ın desteğini alıp onları protokol masasında ağırlamıştı. O toplantıda CHP belediye başkan aday adayı Emine Özcan protokol harici oturmuştu. Bayrak, 10 Şubat Pazar günü Cumhuriyet’teki toplantıda bu sefer Özcan’ı protokol masasında ağırlayıp aleni desteğini aldı. Bayrak, AKP adayı üzerinden halka uyarısında da ifade yumuşattı.

Şekerpınar diye de tanımlanan Cumhuriyet Mahallesi Aksu Park Sosyal Tesisleri’ndeki toplantı İYİ Parti Çayırova İlçe SKM Başkanı Mehmet Saraç’ın açış konuşması ile başladı. Çayırova Belediyesi Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti belediye meclis üyesi adayı Necati Apaydın, İlçe Başkanı Mehmet Şeref Uzunal ve İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın ardından son sözü İlhami Bayrak aldı.

DİĞELERİNE NAZARAN ÇOK ÖNEMLİ

İlhami Bayrak insan kaynaklarının ve ekonomik kaynakların idare edildiği yerel seçimler arasında 2019 yerel seçimini diğerlerine nazaran çok daha önemli gördüklerini belirtti. 2014’teki yerel seçim öncesi, AKP adayının seçilmesi halinde neler olacağına dair uyarılarının hepsinin tuttuğunu, Cumhuriyet’te de tekrarladı. Bayrak şöyle devam etti:

KAMU KAYNAĞI MİLLET ADINA KULLANILMALI

“2009-2014 döneminde mecliste belediyeyi denetledik, hizmete ikna ettik, halkı bilgilendirdik. Seçmen bu yerel seçim döneminde de yine, ‘Cumhurbaşkanı’na oy verdim’ diyecek olursa, kaybedeceklerini söyleyeyim. Bugünkü yönetime oy verip bugün belediye kapısında yardım bekleyenler, hatayı onlara oy verirken yaptı. Yapılan hizmete elbette teşekkür ederiz, eleştirimiz hizmet biçiminedir. Kamu kaynağı millet adına kullanılmalıdır.

PENDİK ÇETESİ HEPSİNE RAHMET OKUTACAK

Kaynakları sömürenleri rahmetle anmak mümkün mü? Ama şimdi Çayırova’ya öyle bir çete geliyor ki, tüm gidenlere rahmet okutur. Bunun adı, Pendik Çetesi. Tüm gidenlere rahmet okutacak. Halkımı uyarıyorum. Bir daha bu yanlışa düşmeyin ama görüntü budur” dedi.

MİLLETİN MALI DENİZ YİYEN DOMUZ

Yerel seçimin beka sorunu şekilde yansıtmanın da samimiyetsizlik olduğunu kaydeden Bayrak, “Bu milletin yerelde genelde kaynak ve emanetlerini savuranların sorunları samimiyettir. Şimdi gönül belediyeciliği diyorlar, 16 yıldır neredeydiniz? Kandırmaya dayalı bu siyasetinizi halk sandığa gömecek inşallah. Milletin malı deniz, yemeyen değil yiyen domuz olsun. Bu anlayışla harami zenginler yarattınız. Biz bu duruma itiraz ediyoruz, bundan ötürü adayız” dedi.

ORTALAMA VİCDAN İLHAMİ BAYRAK DİYOR

19 Şubat’tan sonra Çayırova Spor Salonu’nda düzenleyecekleri bir programla projelerin açıklanacağını kaydeden Bayrak sözü yereldeki Millet İttifakı’na getirdi: “Millet İttifakı’na lokal kafalılar direndi, başaramadım. Ama ben CHP’lilerin de adayıyım, ispatı burada. MHP’lilerin de adayıyız, ispatı Çayırova’da. CHP’den belediye başkan aday adayı olmuş kıymetli ablam da (Emine Özcan) burada. *Mahşeri vicdan burada. Çayırovalılar’ın ortalama vicdanı İlhami Bayrak ve İYİ Parti diyor.”

Bayrak, belediye başkanlığına seçildiğinde kamu kaynaklarını halk yararına kullanacağına, diğer büyük projeleri Türkiye’nin de kaynak aktardığı AB fonlarına ödediği paralardan finansla hayata geçireceğini belirtip, “Sizler desteği verin. Seçimin ardından ilk gün mahalle meydanındayız” dedi.

GELİRSEK 1.5 YILDA ÇÖZERİZ

Bayrak toplantıda halktan gelen şikâyetleri de dinledi. Belediye tarafından yapılan şuyulandırma ile mağdur edilen vatandaşlara hak veren Bayrak uyarmayı da ihmal etmedi: “Felsefe şu. Halkın malı, halka ait olacak. Gizli planlar yapan çetenin geldiğini söyledim, dikkat edin. Görevi onlara değil bizlere vermeniz halinde paydaşlar bir araya gelir ve tüm sorunlar çözülür. Belediyeden 6 bin lira maaş alıp belediyeye 40 bin lira arsa taksiti ödeyenler (Refik Tartar) oldu. Malınız mülkünüzde gözü olanlar var. Biz gelirsek en çok 1.5 yılda çözeriz.”

HIRSIZLAR ORALARI DA BÖLÜŞTÜ

Bayrak halkın hastane olmamasından yakınıp acil durumlarda Gebze, Darıca ve Kartal’daki hastanelere taksiyle gitmeye bütçesinin yetmediğinden yakınması üzerine, “Sorunu siz söylediniz, çözümde de tercih sizin. Belediyenin üst amirleri, hastane olarak planlanan yerin tam karşısındaki yerleri benzinlik olarak kapattı. Meclis’e kadar giden konular sonrası beşinci bölgedeki imar planı iptal edildi çünkü bu hırsızlar hastane yeri karşısındaki vatandaşa ait yerleri kendi arasında bölüştü” dedi.

 

 

İlhami Bayrak’ın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki toplantısında ev sahipliğini İYİ Parti’den Çayırova Belediye Meclis Üyesi adayı olan Çayırova Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Necati Apaydın üstlendi.

ONUR KONUĞU ÖZCAN DESTEĞİNİ İFADE ETTİ

Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Emine Özcan toplantının bu sefer protokol masası bölümünde ve isminin anons edilmesi esnasında da, “Onur konuğu” denilerek ağırlandı. Bu yerel seçim döneminde CHP’den belediye başkan aday adayı da olan Özcan sorumuz üzerine de Bayrak’a desteğini aleni olarak ifade etti. Geçen hafta Akse’de gerçekleşen toplantının onur konukları CHP Çayırova İlçe (belde) eski Başkanı Necdet Doğan ve belediye meclisi eski üyesi, halen Çayırova Tokatlılar Derneği Başkanı Cemal Demirbağ bu toplantı da yer alarak desteğini sürdürdü.

KAPLAN’IN DÖVDÜĞÜ BALKANCI DA KATILDI

2009 yerel seçimlerinde CHP’den belediye meclisine giren, 2012 yılının ocak ayındaki meclis toplantısında ise parti grup kararına aykırı oy kullanınca o toplantıda CHP’li diğer meclis üyesi Mehmet Ali Kaplan tarafından dövülen Muharrem Balkancı da İlhami Bayrak’ın toplantısından yer aldı. Belediye meclisine o dönem CHP’den ve ekseriyetle CHP’li oylarıyla seçilmesine karşın AKP’lilerle hareket eden Balkancı toplantının dikkat çeken isimleri arasındaydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.