Pekin’den yönetmelik tepkisi

Pekin’den yönetmelik tepkisi

 Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, memurların kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yaptığı basın açıklamasında hükümeti...

 

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, memurların kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yaptığı basın açıklamasında hükümeti eleştirdi. Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, önceki akşam gerçekleştirdiği basın açıklamasında, memurların kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin yetersiz olduğunu söyledi. Demokratikleşme Paketi’ndeki başörtüsü yasağının kaldırıldığı madde ile ilgili görüş bildiren Pekin, “Başörtüsü zulmünün kaldırılması elbette sevindiricidir; ancak başörtüsüne özgürlük derken gerek erkek, gerekse kadın çalışanların kılık kıyafetleri açısından diğer özgürlük alanlarını yok saymak herhalde bu hükümetin en büyük hastalığıdır” dedi.

KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ

 

Hükümet’in, yönetmelikte yaptığı düzenlemeyle, “Ancak benim istediğim kadar özgür olabilirsiniz. Özgürlüğün sınırları benim anladığım özgürlükle sınırlıdır” demek istemek istediğini iddia eden Pekin, “Türk Eğitim Sen olarak daha önce aldığımız serbest kıyafet uygulaması talebimiz ve kararımızın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.