Pehlevan’dan yılbaşı uyarısı

Pehlevan’dan yılbaşı uyarısı

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka sayılarının düşme eğilimine geçtiğini, bu eğilimin devam etmesi için yeni yılda kutlamalarda vatandaşların kapalı mekânlarda maskesiz durmamasını, kalabalık ortamdan uzak durmalarını istedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, yaklaşan yeni yıl kutlamaları ile ilgili vatandaşları uyardı. Pehlevan, omicron varyantının dünyada hızla yayıldığını hatırlatarak, yeni yılda tüm vatandaşların kapalı mekanlarda maskesiz uzun süreli kalmaktan uzak durmasını istedi. Kocaeli’deki vaka sayılarının düşme eğiliminde olduğunu da vurgulayan Pehlevan, gençleri aşı olmaya davet etti. Yeni yılda tedbiri elden bırakmamak gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, şunları söyledi: “Vaka sayıları düşme eğilimine girdi. Bu durum bizi rehavete sokmamalı. Daha dikkatli olmak zorundayız. Şu anda dünyayı etkisi altına almaya başlayan Covid-19 Omicron varyantı nedeniyle çok daha dikkatli olmalıyız.

 

“TEDBİRİ BIRAKMAYIN”

Kapalı ortamlarda maskesiz durmamalıyız. Kapalı ve kalabalık bir alanda Omicron varyantlı bir kişi olması onlarca kişinin virüse yakalanması anlamına gelir. Bu nedenle kapalı ortamlarda ve özellikle kalabalık alanlarda asla maskemizi çıkarmamalıyız. Yeni yılda daha dikkatli olarak düşme eğiliminde olan vakalarımızın yükselmemesi için çaba göstermeliyiz. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Kış mevsiminin başlaması ile birlikte kapalı mekanların havalandırmaları da iyi yapılmadığından bulaş hızı yükselebilir. Mümkün olduğu kadar kapalı alanlar havalandırılmalı”  dedi.

 

AŞI ÇAĞRISI YAPTI

Aşı oranlarında Kocaeli’nin mavi olmasına rağmen genç nüfusun aşılanma oranını düşük olduğuna dikkat çeken Pehlevan, gençleri aşı olmaya davet etti. Hala yoğun bakımlarda koronavirüs ile mücadele eden genç, orta yaşlı, yaşlı nüfusun olduğunu hatırlatan Pehlevan, “Aşı şu anda tek silahımız. Bu nedenle gençlerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum. Ayrıca ikinci ve üçüncü doz aşılarını olmayan vatandaşlarımızın da bir an önce eksik dozlarını tamamlamalarını istiyoruz. Özellikle Omicron varyantına karşı kendimizi korumamız için aşı olmalıyız” diye belirtti.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.