Pazarın zam şampiyonu brokoli

Pazarın zam şampiyonu brokoli

 Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu haftanın zam şampiyonu brokoli oldu.Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma...

 

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu haftanın zam şampiyonu brokoli oldu.

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta kar yağışından dolayı fiyatların zamlandığı görüldü. Cuma Pazarı’nda geçen hafta 4 TL’ye satılan domatesin kilosu bu hafta 5 TL’ye satıldı. Geçen hafta 5 TL’den salatalık bu hafta yine aynı fiyattan satıldı. Cuma Pazarı’nda bu hafta fiyatları değişmeyen kuru soğan 2 TL’den patates ise yine 2,5 TL’den satıldı. Havaların soğumasından dolayı bu hafta en çok meyve fiyatlarında artış olduğu gözlemlendi. Geçen hafta 5 TL’den satılan elma bu hafta yine 5 TL’ye, portakal 4 TL’den, nar ise zamlanarak 5 TL’den 6 TL’ye satıldı.

ZAM ŞAMPİYONU BROKOLİ

Bu hafta fiyatı artan diğer bir meyve ise mandalina. Geçen hafta 5 TL’den satılan mandalina bu hafta zamlanarak 6 TL’ye satıldı. Pazarda muz ise bu hafta 10 TL’den, ayva 6 TL’den satıldı. Havaların soğuk olmasından dolayı pazarda yeşilliklerin fiyatlarının arttığı görüldü. Havuç ise 3 TL’ye, kıvırcık 3 TL’ye limon ise kilosu 5 TL’ye çıktığı görüldü. Cuma Pazarı’nda bu haftanın zam şampiyonu ise brokoli oldu. Kilosu 10 TL’den satılan brokolinin ve diğer meyve fiyatlarının artışını kar yağışına bağlayan pazarcı esnafı havaların soğuk olmasından dolayı vatandaşların pazara gelmediği için pazarda alışverişin olmadığını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.