Pazarcılar Pazar kurmayacak

Pazarcılar Pazar kurmayacak

Gebze’de bulunan pazarcı esnafı, Gebze’nin en eski ve en büyük pazarı olan Cuma Pazarı’nın kaldırılmaması için protesto yürüyüşü yaptı.

pazarcilar-(2)-001.jpgpazarcilar-(3).jpg

Gebze Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında oybirliğiyle alınan karar gereği Osman Yılmaz’da kurulan Cuma Pazarı, Yenikent’te kurulan Cumartesi Pazarı, Güzeller Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı ve Gaziler Mahallesi’nde kurulan Cuma Pazarı belediyenin Mevlana Mahallesi’ne yaptırdığı sabit pazaryerlerine kaldırılacak. Pazarların kaldırılmasıyla ilgili olarak dün pazarcı esnafı Cuma Pazarı’nda toplanarak Gebze Belediyesi hizmet binası önüne kadar yürüyüş yaptı. Belediye binası önüne gelen pazarcılar karşılarında çevik kuvvet ekiplerini gördü.

VATANDAŞLAR DA MAĞDUR OLUYOR

Pazarcı esnafı kendi aralarında seçtikleri temsilcilerle Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile görüştü. Gerçekleşen görüşmenin ardından pazarcı esnafı adına basın açıklaması yapan Budak Gönen, “Şehir dışına Pazar yeri olmaz. Dört Pazar da yapılan bu sabit Pazar yerine kaldırılmak isteniliyor. Pazarcı esnafı olarak Pazar açmayacağız. Gidip mağdur olmak istemiyoruz. Belediye başkanı tek kelime söyleyerek kesip atıyor. Pazar yerlerinizi iptal ederim diyor. Sadece bizler değil vatandaşlar da mağdur oluyor. Bizleri dinleyen yok.

YAPTIM GİDECEKSİNİZ DİYOR

Gebze dışında başka hiçbir yerde böyle bir durum yok. Darıca Belediyesi pazarın hemen yanında sabit Pazar yeri yapıyor. Bizler vergimizi işgaliyemizi ödüyoruz. Şehir dışına Pazar yeri olmaz. Oraya gidip zarar etmek yerine gidip tezgâh açmayacağız. Projenin yapıldığı yer seçimi yanlış. Yapılan bu yere dört pazarı taşımak doğru değil.” dedi. Diğer bir pazarcı esnafı olan Hicaz Atsız da yaptığı açıklamada, “Belediye başkanı ben yaptım gideceksiniz diyor. Alternatifler sunduk olmaz diyor. Sabit Pazar yerine gidince iş olmazsa ne olacak deyince biz söylemiştik.” şeklinde konuştu. 

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum