Pazar kurulacak. Parke döşenecek

Pazar kurulacak. Parke döşenecek

Başkan Büyükgöz, Kadıllı'da halka ücretsiz maske üretiminin sembolik açılışına katıldı.Muhtar Mustafa Yılmaz'a kısa vadede parke, süresi belirsiz köylü pazarı yeri sözü verdi

Gebze’nin sera ağırlıklı tarımsal üretim merkezlerinden Kadıllı Köyü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü son derece mütevazı, açılış kurdelesi bile kesilmeyen, ticari değil sosyal içerikli, iki makine parkına sahip “üretim tesisi”nin açılışında ağırladı. Büyükgöz’ün üretimini sembolik, “Hayırlı olsun” diyerek başlattığı makine parkında ihtiyaç sahibi köy sakinleri için maske üretilecek.

GENÇLERE TEŞEKKÜR

“Malum süreçte” maske almaya hem bütçesi hem de satış noktası itibariyle erişimi zor vatandaşlar, diledikleri kadar maskeyi ücretsiz edinebilecek. Kadıllı Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz ve beraberindekilerle köyü gezip üretimde gönüllü görev üstlenen her ikisi de üniversite öğrencisi kardeşler Ömer Faruk ve Mehmet Yılmaz ile de görüşen Büyükgöz gençlere çaba ve özverilerinden ötürü teşekkür etti. Kadıllı Köyü sakinlerinden sanayici iş adamı Ali Yılmaz’ı da hibe yatırımından ötürü kutladı.

YEDİYERLER’DE SPOR TESİSİ

Başkan Büyükgöz köyde köy binası, Kuran-ı Kerim kursu gibi yerleri gezip eksik gediğine dair notlar aldı. Muhtar Yılmaz, Büyükgöz’den uzun vadeli gerçekleşebilir bir talepte daha bulundu. Yılmaz, Kadıllı’ya bağlı sera yoğun Yediyerler Mevkii’nde köye ait 9 dönümlük yerin spor tesisi olarak köye kazandırılmasını istedi. Büyükgöz, Yılmaz’ın bu talebine de pozitif yaklaşım sergiledi.

ÜRETİCİ İÇİN KÖYLÜ PAZARI

Büyükgöz’ün Muhtar Yılmaz’ı en çok sevindiren sözü ise müjdesini bugün gazetemizden aldığı pazar yeri oldu. Yılmaz, Büyükgöz’den Kadıllı ile birlikte Cuma ve Ovacık Köyleri’nde çiftçiler tarafından üretilen sebze, meyve ve zerzevatın satışı için yer talebinde bulundu. Yılmaz nokta atışı yapmadı ama bu pazarın cuma günleri değil haftanın başka bir günü, Mevlana’daki sabit pazarda değil daha merkezi bir alanda olmasını istedi.

ER GEÇ KURACAĞIZ

Yılmaz gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Ancak bu köylü pazarını konu edeceksiniz belediye başkanımız ile görüşmeden haberleştirmeyin” dedi. Başkan Büyükgöz de AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın önceki Pazar günü gerçekleşen kongresinde gazetemize yaptığı açıklamada, “Muhtarımızın sözünü ettiği köylü pazarını ilçemizde mutlaka kuracağız. Günümüz itibariyle yeri de günü de belli değil ama er geç Gebze’ye öyle bir yapıyı hem kentteki, hem kırsaldaki Gebzeli için er geç kuracağız” dedi.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.