Patpatı çok istiyordu  Hevesi kursağında kaldı

Patpatı çok istiyordu Hevesi kursağında kaldı

Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ta süratle gelen motosikletin çarpması sonrası ölen Cemil Kalyoncu’yu çekirdek ailesi anlattı. Ablası Dilek Ören, “Pat pat denilen tarım araçlarını kullanmayı çok istiyordu… Hevesi kursağında kaldı” dedi

Haber dizisi - 7

“Gününden faydalan, yarına güvenme.”

Horace Mann (4 Mayıs 1796 - 2 Ağustos 1859), halk eğitimini destekleme taahhüdüyle tanınan Amerikalı bir eğitim reformcusu, kölelik karşıtı ve Whig politikacısıydı.

**

Kalyoncu Ailesi’nin, “Hayatta hiçbir şeyleri az olmadı…” Cemil kadar.

Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ta süratle gelen motosikletin çarpması sonrası ölen Cemil Kalyoncu’yu çekirdek ailesi anlattı.

patpat-20.jpg

Ablası, Melih ve Miraç Ören’in annesi Dilek Ören: Araç kullanmayı çok seviyordu. Köylerde ‘pat pat’ denilen tarım araçlarını kullanmayı çok istiyordu. Akranları kullandıkça o da kullanmak istiyordu. Hevesi kursağında kaldı.”

patpat-30.jpg

O patpat, Cemil Kalyoncu’nun babası Yusuf Kalyoncu’nun da oğluyla ilgili anılarında ayrı bir yere sahip: “Kazadan bir ay önce köye gitmiştik. Ben verdim ona patpatı, kullandırttım.

Ne zaman kullanacağım bunu?’ dedi.

Al kullan’ dedim.

Arkadaş vardı bizim, eski muhtar. Onun orada inip, ‘Götür, evin önüne bırak’ dedim.

Almış, götürmüş. Baya sevindiydi o zaman. Nasip olsaydı, fındık zamanı aracı komple vereceğimi söyledim.

Tamam’ dedi.

Hayalleri vardı. Tırpan motoruyla fındığın altındaki otları biçmek için heves ederdi. Motor büyük, çocuk ufak.

Büyük oğullarım bıraktığında makinenin yanına giderdi,

patpat-12.jpg

Yapma, bırak’ derdim. Merak ederdi, illaki kardeşleri mola verdiğinde çalıştırmaya çalışır, kendisi uğraşırdı. Hevesliydi. Hemen hemen her şeye hevesliydi, meraklıydı.”

02 Ocak 2010 doğumlu rahmetli Cemil Kalyoncu ilkokulu köyünde, ortaokulu ailesinin göç ettiği Gebze’de, Mustafapaşa Ortaokulu’nda bitirdi. Derecesi, iyiydi. Ortaokulu bitirdikten sonra kısa adı GATEM olan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okumak istedi:

Baba, beni oraya yazdır” dedi:

“Oğlum. Okumazsan bana o kadar gider, borç yaptırma. Okul defteri kitabı, üst başı, bin lira para verdim ona ben. Gitmiş, üst başını almış. Bin iki bin liraya yakın çantasıydı, defteri kalemiydi, aldık. Oraya başladı, gidip geliyordu işte.”

Cemil Kalyoncu’nun ideali ise makine mühendisi olmaktı: “Makine ustası olacağım” derdi. Yazdırdık GATEM’e. Hatta orada tercihini de motor bölümü olarak yaptı. Biz de, “Okuyacak olan o. Hangi bölümü istiyorsa orada okusun. Çünkü ben bilmem etmem. Kendisi istekli, hevesliydi.”

Cemil Kalyoncu futbolu seviyordu. Galatasaray taraftarıydı. Bir dönem Gebzespor’un altyapı takımlarında forma giydi, top koşturdu: “Gebzespor’un alt yapı takımlarına yaklaşık iki sene gitti. Oradan biraz bıkkınlık geldi, gitmedi daha sonra. Hangi mevkiide oynadığını bilmiyorum. ‘Maçımız var, antrenmanımız var’ deyip gidiyordu.

patpat-9.jpg

Cemil Kalyoncu’nun takım tutuyorsa, hangisi olduğunu sorduk. Yeğeni Miraç Ören yanıtladı: Galatasaray.

patpat-8-kopya.jpg

Akrabalar; Hayrettin Sarı ve oğulları Okan Sarı ve Baki Sarı ile Okan Sarı’nın kızı Zehra Sarı.

basliksiz-1-kopyal.jpg

Cemil Kalyoncu’nun halası Zekiye Kurşunlu ile torunu Gamze Kurşunlu (arka planda) ve Düzce’den, civardan akrabalar taziyede.

Haber merkezi

https://youtube.com/shorts/wHJptQ4RDv4?si=jD6UlxnOzjCbiwgF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum