Patatesle soğan ne devletin ne kaymakamlığın!

Patatesle soğan ne devletin ne kaymakamlığın!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’na Gebze Belediyesi aracıyla götürülen patates ve soğanların devlete ve kaymakamlığa ait olmadığını, vakfın kendi patates ve soğanını taşıdıklarını söyledi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz birkaç gündür ilçe gündeminde yer edinen, ulusal basında da konu edilen patates soğan meselesine dair açıklamada bulundu.  Büyükgöz, Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’na Gebze Belediyesi aracıyla götürülen patates ve soğanların devlete ve kaymakamlığa ait olmadığını, vakfın kendi patates ve soğanını taşıdıklarını söyledi…

Büyükgöz, “Sonuç itibariyle burada bir vatandaş talebi vardır. Ama ne patates devletin, ne soğan kaymakamlığın. Vatandaş kendi bağışını nereye verecekse verir. Ben transferini sağlamışım. Buradaki abes ne?” dedi.

HALKIN GÜNDEMİNE DAİR

SORU HALKTAN GELDİ

Büyükgöz bugün akşam saatlerinde bir internet TV kanalında canlı yayın konuğu oldu. Bir saati aşkın süren programda halkın gerçek gündemine dair soru, halktan geldi. Soruya Başkan Büyükgöz’den müsaade alınarak yer verildi.

HALK YİNE SORMAYINCA

BAŞKA SORU DA GELMEDİ

CHP Kurultay Delegesi ve Gebze İlçe Örgütü eski saymanı Olcay Öğüt üç gündür kent gündeminde yer alan konuyu hatırlattı. Başkan Büyükgöz soruya verdiği yanıtta şunları söyledi. Öte yandan Büyükgöz’ün açıklamaları esnasında da halk yine soru göndermediği için, konuya dair detay içerikli başta soru sorulmadı:

 

Bazı yardımları şov haline getirmek benim mizacıma ters.

Şahsen CHP İlçe Başkanı’nın kendi kimliğine dayalı bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kendisi gerçekten değerli bir arkadaş.

Ama hangi saiklerle yönlendirerek ve doldurarak bu duruma düşürdüler, ben açıkçası üzüldüm.

Sorumlu bir siyasetçi, öncelikle şunu söyleyeyim, bu konuyla ilgili, bu siyasi bir ilçe başkanı ve il başkanı tarafından gündeme taşınmış bir mevzuudur.

İLÇE BAŞKANIMIZ YARIN CEVAP VERECEKTİR

Dolayısıyla yarın (27 Nisan) AK Parti İlçe başkanımız kendisine bir cevap verecektir.

Biz neredeyiz belediye olarak?

Siz bir mağdur, bir vatandaş evini taşımak istediği zaman araç ister, biz ona araç veririz.

Bir vatandaş birine kömür yardımı yapacaktır. Vatandaş, ‘Kömür var ama yardım götürecek araba yok’ dediği zaman arabayı veririz.

Bir vatandaş da patates yardımı etmek istiyorsa, biz o vatandaşın şeyini taşımak için araba veririz.

AÇIP SORSAYDILAR…

Açıp sorsaydılar, sorumlu siyaset anlayışı taşıyor olsalardı, bu kentin madem bir yöneticisi var,

Suçlamak için birini, mal bulmuş mağribi hesabı, bir şeylerin üzerine koşmanın hesabı yok. Hangi heyecanla oraya gittiğini kamera kayıtlarından kendisine izlettiririz. Ben buradan deşifre edip üzmek istemiyorum Gökhan kardeşimizi.

Ama onu o hale düşürenleri ben teessüfle karşılıyorum.

Sonuç itibariyle burada bir vatandaş talebi vardır. Ama ne patates devletin, ne soğan kaymakamlığın. Vatandaş kendi bağışını nereye verecekse verir. Ben transferini sağlamışım. Buradaki abes ne?

BEŞ ALTI KURSUN MUTFAĞI ORADA

 

Darıca’ya gönderilmesi olayı da tamamen şu: O bahsedilen binadan Gebze Bölgesi’nde hizmet alan beş altı kursun ana merkez mutfağı orada kaynıyor. Yemek oradan pişiyor. Oradan servis yapılıyor.

Orada pişen yemek altı yedi yerde, kurs öğrencilerine gidiyor. Malı götürüp lazım olmayan bir yere yıkamazsınız. Mutfağın kaynadığı bina da Darıca sınırlarında olmakla birlikte içerisinde pişen yemekler yüzde 90 oranla Gebze’deki kurslara hizmet eden bir vakıf. Dolayısıyla sorsaydılar, öyle anlatırdık. Bu duruma da düşmezdiler. Yalan siyasetine düşmezdiler. İftira siyasetine düşmezdiler. Böyle ‘Bir şey buldum yallah hücum’ dercesine, heyecanla kamera kayıtlarına düşmezlerdi.

GÖKHAN’A, ‘İFTİRA AT’ DESEM ATMAZ

Ben şahsen bu tutum ve davranışın da arkadaşımızın, Gökhan’ın kişisel tavrı değil, bakın. Gökhan kardeşimizi yıllardır tanıyoruz. Amcalarını siyaseten tanıyor, ailesini siyaseten biliyoruz. Ben Gökhan’a, ‘Gel iftira at’ desem atmaz.

Zinnur Büyükgöz haksızlık, hukuksuzluk ya da hırsızlık ne derler ona soygunculuk, dün akşam bir canlı yayında çıkıyor. Kendini heyecana kaptırıyor. Bir başka canlı  yayında, ‘Bunlar hırsızlıkla, yolsuzlukla uğraşıyor’ diyor. Bu cümleleri Gökhan, Zinnur Büyükgöz’e karşı kullanmaz. Çok kötü bir gaf yaptılar. Yarın detaylarıyla ilçe başkanımız açıklama yapar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.