Pasco açıldı

Pasco açıldı

 İzmit Alikahya bölgesinde, Güney Kore-Türk ortaklığı ile yapılan POSCO Assan Paslanmaz Çelik Fabrikası yarın açıldı. Geçtiğimiz yıl Eylül...

 

İzmit Alikahya bölgesinde, Güney Kore-Türk ortaklığı ile yapılan POSCO Assan Paslanmaz Çelik Fabrikası yarın açıldı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında temeli atılan, 170 bin metrekare alan üzerinde kurulan, 750 metre uzunluğunda olan ve yapımı tamamlanan fabrika geçen ay temmuz ayında üretime başlamıştı. Fabrikanın açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kent protokolü ve Güney Kore'den çok sayıda siyasetçi, devlet adamı ve şirket üst düzey yöneticisin katıldı. 

 

ÇEVRECİLER İSTEMEMİŞTİ

Çevreye vereceği zarar yüzünden sıkça eleştirilen, çevrecilerin karşı çıktığı, bölgede eylemlerin yapıldığı dünyanın en büyük üçüncü çelik üreticisi olan Güney Kore sermayeli POSCO Assan Paslanmaz Çelik Fabrikası, Türk ortağı olan Ali Kibar'ın sahibi olduğu Alikahya Asım Kibar OSB'de kuruldu. Bütün engellemelere ve tepkilere rağmen fabrika hedeflenen süre içinde tamamlandı ve üretime başladı. 

 

YILLIK KAPASİTE 200 BİN TON 

Dünya çelik sanayinin en önemli markalarından biri olan Güney Kore firması POSCO'nun “Küresel paslanmaz çelik pazarının bölge üssü” olarak nitelediği İzmit Fabrikası'nın yıllık ürtim kapasitesi 200 bin ton olduğu açıklandı. POSCO Assan Çelik Fabrikası Genel Müdürü Jong Won Kwon, ilk etapta yıllık kapasite üretiminin 200 bin ton olacağını, Türkiye'deki paslanmaz çelik ihtiyacının fazla olması nedeniyle bu oranı yıllık 500 bin tona kadar çıkartmayı hedeflediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.