“Paralel devlet varsa sorumlusu Erdoğan’dır”

“Paralel devlet varsa sorumlusu Erdoğan’dır”

 Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı söyleşi, İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti....

 

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı söyleşi, İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye büyük ilgi vardı.

Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile ilgili konuşan Feyzioğlu, “Türkiye’de şu anda önemli bir operasyon oluyor. Bir kere elde yolsuzluk yapıldığına dair yenilir yutulur olmayan belgeler var. Eğer başbakanın iddia ettiği gibi paralel bir devlet varsa bunun oluşmasının sebebi bizler değiliz, bunun sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır” dedi.

KILIÇTAN GEÇİRDİNİZ

Feyzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Asıl acı olan bir bakanın oğlunun gözaltına alındığını haberlerden duyması değil, Gezi olaylarında hayatını kaybeden evlatların ailelerine bir kere başsağlığı dilenmemesidir. Başbakan devletin polisiyle yurttaşı karşı karşıya getiriyor. Devletin polisi siyasi iktidarın teşvikiyle düşman gibi görülen yurttaşın gözünden vururken, ara sokaklarda Ali İsmail’i döve döve öldürürken, öğretmenlerin tayin isterken kılıçtan geçerken Türkiye’de demokrasi var mıydı? Ama ne zaman bakanların çocuklarına bir operasyon yapıldı. Yurttaş için kolunu kaldırmayan iktidar operasyonun ucu kendisine dokununca emniyeti değiştirdi” dedi.

NAZİLER, HİTLER

 

Öte yandan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da Barolar Birliği’nin Wellborn Otel’deki bölge toplantısında konuştu. Kocasakal da şunları söyledi: “Hem Cemaat, hem de hükümet birbirlerinin nereye kadar gidebileceklerini biliyor. Hukuk bumerang gibidir dedik ama dinletemedik. O hukuk, bugün işte şimdi bunları vuracak. Benim valim, benim emniyet müdürüm anlayışı parti devletlerinde olur. Bunun en iyi örneği Nazilerdir, Hitler’dir. Ülkeyi bu hale getirdiler. En sonunda bunları biz savunacağız. Şimdi çıkıp çetelerden bahsediyorlar. Demek ki bizi bunca yıldır çeteler yönetmiş” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.