Pandemi var. Gelmeyin!

Pandemi var. Gelmeyin!

BMİS Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Baldur Grevi'ne dair Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen'den görüşmek üzere randevu istediklerini, Gözen'in Özel Kalem Müdürlüğü aracılığıyla "Pandemi var. Toplantı yapmıyoruz. Gelmeyin" dediğini iddia etti

  • Bir ayını geride bırakan Baldur Grevi’nde Anayasamızı, Hükümet’in göz yumuculuğunda tarümar edip sendikayla masaya oturmayan İspanyol işverenle Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’in tavrı aynı oldu

 

  • BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın greve dair Kaymakam Gözen’den görüşme talep ettiklerini ancak Özel Kalem’den, “Pandemiden dolayı toplantı yapmıyoruz” şeklinde yanıt aldıklarını söyledi

 

Yerli, yabancı veya karma halde sermaye grubu fark etmeksizin emekçilerin haklarına dair her tür Anayasa ve yasa maddesinin çiğnendiği ülkemizde Baldur Süspansiyon’un İspanyol patronu ile Türkiye Cumhuriyeti Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’den eşdeğer tavır. Sendikal örgütlülük sonrası işçi çıkartmak, grevin başladığı gün grevi kırmak gibi aleni suçlardan sabıkalı İspanyol işverene yönelik İŞKUR’dan inceleme yapılıp yapılmadığı dahi muamma.

PANDEMİDEN DOLAYI

TOPLANTI YAPMIYORLARMIŞ

Grevin başlamasının ardından Cumhurbaşkanlığı dâhil birçok Anayasa’yı korumakla mükellef kuruma Anayasa çiğnemesine rağmen grevin yasaklanması için başvurduğu da öne sürülen İspanyol işveren sendikayla masaya oturmaya görüşmeye yanaşmazken Çayırova Kaymakamı’nın tavrı da İspanyol işverenle aynı, gerekçesi ise pandemi oldu. BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın greve dair Kaymakam Gözen’den görüşme talep ettiklerini ancak Özel Kalem’den, “Pandemiden dolayı toplantı yapmıyoruz” şeklinde yanıt aldıklarını söyledi

HER BİR İŞ GÜNÜ

BİR İŞÇİ ATILDI

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Baldur Süspansiyon’da grevin başladığı 25 Aralık 2020 gününden itibaren 25 Ocak 2021’e kadar, işgünü hesabıyla neredeyse her bir işgününe bir işçi denk gelecek şekilde 21 işçinin SGK kurallarına göre Kod:29 sayılan 25’nci maddeden, her türlü tazminat ve destek hakkından muaf çıkartıldığını söyledi. Sendikalı 80 işçiden 75’inin grevde aktif olarak yer aldığını belirten Aydın, “Greve katılmayan beş arkadaşın gizliden içeriye girdiğini düşünüyoruz ama bu sayı üretim için yeterli olmuyor” dedi.

KAYMAKAM BEY GÖRÜŞME

TALEBİMİZİ RET ETTİ

Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’den greve ve sürece dair görüşmek için randevu istediklerini belirten bir süre sonra Özel Kalem Müdürlüğü tarafından arandıklarını ve, “Pandemi nedeniyle, toplantı yapılmadığı” gerekçesiyle görüşme taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

BELEDİYELER ERZAK DESTEĞİ SAĞLAMALI

necmettin-aydin-010.jpg

Sorumuz üzerine gerek direniş gerek grevdeki işçilere belediyeler tarafından erzak desteği sağlanması gerektiğini kaydeden Aydın, “Ama gerek Kocaeli Büyükşehir gerekse bölgemizdeki Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Belediyeleri ile hatta bizim Tuzla’da da örgütlü olduğumuz işyerleri var İstanbul Tuzla Belediyesi bugüne kadar hiçbir arkadaşımıza erzak yardımında, desteğinde bulunmadı” dedi. Aydın şöyle devam etti:

OYSA ÇOĞU AKP’YE OY VERDİ

51.jpg

“Oysa arkadaşlarımızın birçoğu genel ve yerel seçimlerde AKP’ye oy veren, onların genelde yerelde iktidar olmasına oylarıyla destek sağlayan arkadaşlar. Bugüne kadar bir ziyaret bile gerçekleştirmediler. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın serzenişleri var tabi ki.”

GEBZE, DARICA, ÇAYIROVA,

KÖRFEZ, DERİNCE, İSTANBUL

52.jpg

Aydın, Baldur’da grevde olan işçilerin ağırlıklı olarak Gebze, Darıca ve Çayırova İlçeleri’nde oturduğunu; Körfez ve Derince İlçeleri’nden 15 civarı arkadaşlarının çalışmak için geldiğini, ayrıca az sayıda da olsa İstanbul’un ilçelerinden gelenler olduğunu belirtti.

TUTUKLULUK İSTENECEK

HİÇ BİR DURUM OLMADI

 

53.jpg

Grevin başladığı gün ikinci gözaltıları sonrası kendisiyle birlikte beş kişinin tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildiğini ve denetimli serbestliğe tabi olduklarını hatırlattığımız Aydın, “İki aylık sürenin dolmasına bir ay kaldı. Pazartesi günleri 08.00 – 21.00 saatleri arasında polis merkezinde imza atmak kaydıyla süreci tamamlıyoruz. İşverenin yasa çiğneyerek grevi kırma çabasından ötürü gerilim yaşandı. Bence tutuklanmamızı isteyecek derecede hiçbir şey olmadı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.