Pandemi ötesi mağduriyet: Usta öğreticiler ek ders  ücreti ve kadro istiyor

Pandemi ötesi mağduriyet: Usta öğreticiler ek ders ücreti ve kadro istiyor

Devlet tarafından pandemi öncesinde de taşeron mantığıyla çalıştırılan, Devlet’in pandemi süreci işçi atma yasağına karşın işten attığı usta öğreticiler ek ders ücreti ve kadro istiyor. Gebze’de dernekleşiyor

Pandemi sürecinde her yönüyle kötü bir sınav veren Hükümet’in mağdur ettiklerine, zaten pandemi süreci öncesinin de mağduru olan usta öğreticiler de eklendi. Gebze’de 120, ülke genelinde 90 binin üzerinde usta öğretici Devlet tarafından taşeron mantığı ile çalıştırılıyordu. Tek gelirleri girdikleri dersler üzerinden ek ders ücreti olan usta öğreticiler pandemi süreciyle birlikte o derslerin de aksaması üzerine aylardır hiçbir gelirleri olmadan yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

 

ÖNCE ÜCRET SONRA KADRO

 

10-036.jpg

Gebze’de 120 usta öğreticiyi temsilen beş usta öğretici Eğitim-İş Sendikası Kocaeli  2 No’lu Şube’nin ev sahipliğindeki toplantıda bir araya geldi.

3-452.jpg

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin sendika olarak usta öğreticilerin de sorunlarını Bakanlığa biri kasım ayında biri önceki gün gönderdikleri iki önergeyle aktardıklarını ancak yanıt alamadıklarını kaydedip, “Bu arkadaşlarımıza öncelikle ek ders ücreti, telafisi olması kaydıyla ödenmeli. Ardından kadroya alınmalılar” dedi.

GEBZE’DE DERNEK KURACAĞIZ

 

2-761.jpg

Toplantıya katılan beş usta eğiticiden sözcülüğü üstlenen Sait Bilir de benzer talebi tekrarlayıp Gebze’de dernekleşme çalışması içine girdiklerini söyledi. Bilir, “Avrupa Birliği’ne halk oyunları dersi ek ders olarak girdi. Halk oyunları kursuna katılan çocuk halk oyunu öğrenmekten öte öz güven sahibi oluyor. Bu eğitimler bu derece önemli” diye konuştu.

AYDA  2 BİN 500 LİRAYI BİR ARADA GÖRMEDİM

 

4-391.jpg

Çini öğretmeni Emine Karagöz de kendisini makam sanatçısı olarak tanıtıp çok sayıda milletvekili, vakıf ve derneğe eser hazırladığını, bütün partilerce isminin bilindiğini kaydedip, “Saatte 200 lira kazandığım çalışmalarım var. Ancak gelin görün ki Halk Eğitim’de ders saati ücretim net 16.5 TL ve 2 bin 500 lira aylık geliri bir arada görmedim” dedi.

KURAN KURSU USTA

ÖĞRETİCİLERİNE KADRO!

 

7-149.jpg

Toplantının bitiminde Bülent Metin bir kez daha söz alarak Kuran Kursu usta öğreticilerine kadro verildiği duyumu aldıklarını kaydedip devlet eliyle ayrımcılığın yanlışlığına atıfta bulundu. (Haber Merkezi)

 

5-241.jpg

Detayı yarın www.gebzehaber.net’te

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.