Pandemi: Bizi bağlayan şey!

Pandemi: Bizi bağlayan şey!

Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği pandemi sürecinde üzülüp hayıflanmakla yetinmedi. Sağlıkçılar ve kadınlarla üç ay süreli sanat terapilerine de imza attı. MFSD etkinlikleri Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın ‘Bizi bağlayan şeyler’ desteğiyle yaptı

kurs-3.jpg

 

** Yabancı dil kökenli terapinin dilimizdeki karşılığı; tedavi, sağaltım. Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği pandemi sürecinde üzülüp hayıflanmakla yetinmedi. Sağlıkçılar ve kadınlarla üç ay süreli sanat terapileri, eğitimleri ve fotoğraf sergilerine imza attı   

** MFSD etkinlikleri Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın ‘Bizi bağlayan şeyler’ özel desteğiyle gerçekleştirdi. Ayrıca Türkiye Kalkınma Vakfı ve Alman WHH işbirliğiyle pandeminin travmalarına uğrayan Türk vatandaşları ve mültecilere eş zamanlı el uzattı

 

Gebze Sendikalar Birliği.. 1989 yılındaki Bahar Eylemleri döneminde kuruldu. O süreçte tek değildi. Ülkenin emek yoğun pek çok kentinde emsalleri vardı ancak günümüz itibariyle varlığını sürdüren tek sendikal birlik olarak varlığını sürdürüyor. Öte yandan 31 yıllık bir mazisi olan; ne dernek ne kooperatif hiçbir resmi hükmü olmamasına karşın varlığını kabullendiren GSB bu yıl içinde çeşitli tartışmalar ile de gündeme geldi.

DERNEĞİN İLE… DOKUN HAYATAI

GSB; Gebze Bölgesi’nde emeğin dışındaki alanlarda da örneğin çevre eylemlerinde, Gebzespor tribünlerinde, öğretmen ve kadın cinayetleri ile çocuk tacizlerinin davalarında… yer almalı mı, almamalı mı? Bir sivil toplum örgütünün varlığını sürdürdüğü kentte ana konusu dışında hayata dokunmasının ne kadar önemli olduğu Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Latif Sakız’ın bu konuya dair sorumuza verdiği yanıtta kendini açığa çıkartıyor.

TERAPİNİN TÜRKÇESİ: TEDAVİ, SAĞALTIM

Bir fotoğraf ve sanat derneği; pandemi sürecinde ne yapabilir. Ne alaka?” demeyin… Yabancı dil kökenli terapinin dilimizdeki karşılığı; tedavi, sağaltım. Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği pandemi sürecinde üzülüp hayıflanmakla yetinmedi. Sağlıkçılar ve kadınlarla üç ay süreli sanat terapileri, eğitimleri ve fotoğraf sergilerine imza attı:

İZLEMEKLE YETİNMEDİLER

Pandemi; tüm dünya için ağır faturaları olan bir süreç ne yazık ki... Halen  etkilerini en zirve döneminde yaşamakta ve izlemekteyiz. Bu süreçte sadece oturmak ve üzüntüyle izlemek yerine aktif girişimlerimiz oldu.

ÖNCE ÖNCÜLER VE KADINLAR

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın ‘Bizi bağlayan şeyler’ özel desteğine proje başvurumuz olumlu değerlendirildi ve geçtiğimiz aylarda pandemi sürecinde ön safta çalışan meslek gruplarından; sağlık çalışanları ile kadınların bir araya geldiği yaklaşık üç ay süren sanat terapileri, eğitimleri, fotoğraf sergileri gerçekleştirdik.

Bizler için çok önemli edinimleri olan bir proje oldu.

 

TÜRKLERE VE MÜLTECİLERE, EŞ ZAMANLI

Türkiye Kalkınma Vakfı ve Alman WHH işbirliğiyle sosyal uyum kapsamında mülteci ve Türk vatandaşlarını aynı platforma aldığımız sanat atölyemizde de pandeminin ağır travmalarına maruz kalmış bireylere destek olmaya çalıştık.”

 

kurs-1.jpg

SOSYAL UYUM PROJESİ: “Türkiye Kalkınma Vakfı ile Alman WHH tarafından desteklenen MFSD tarafından yönetilen sosyal uyum projemiz "Her Fotoğraf Bir Hikaye" de 4. hafta pratik eğitimini tamamladık. Bol anı biriktirdiğimiz bu haftaki eğitimde, mülteci ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olan kursiyerlerimiz sergiler için eser üretme gayretiyle efor sarf ettiler.” (Kaynak: Facebook/Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği)

sergi-1-001.jpg

 

TEORİ, PRATİK, ÜNRETİM, İCRAAT: “Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği olarak Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı #bizibaglayanseyler özel desteği kapsamında "Covid'in Sanat boyutları" projemiz başlamıştır. Pandemi sürecinde ön safta çalışan , sağlık çalışanları ile kadınlara yönelik 2 ay sürecek sanat eğitimleri ve sergi dizileri yapılacaktır.

 

 

Dördüncü dönem devam ediyor

 

bizi-baglayan-seyler.jpg

 

AB Sivil Düşün Programı’nın dördüncü dönemi, 1 Mart 2020 itibarıyla başladı ve Ağustos 2022’ye kadar devam edecek. Yeni dönemde ortaya konulacak çalışmaların sivil toplum ve aktif vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermesi; Türkiye’de geniş bir yelpazede yürütülen hak temelli çalışmaları en etkin şekilde kapsaması; bu çalışmalarla elde edilen sonuçların etkisinin güçlendirilmesi ve toplumun tüm kesimlerine erişimin sağlanması hedefleniyor…

İLETİŞİM

Detay:  www.sivildusun.net

Yıldızevler Mah. R. Tagore Cad. Yunus Ensari İş Merkezi No:10/3-4 06550 Çankaya/ANKARA

 

0534 626 06 07

 

[email protected]

 

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Yardım Masası Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 9.30-12.00 saatleri arasında aktiftir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.