Özer’de işçiler döndü. Direniş bitti. Yargı sürüyor

Özer’de işçiler döndü. Direniş bitti. Yargı sürüyor

Dilovası İMES OSB’deki Özer Elektrik’te çıkartılan işçiler, iki eksikle işbaşı yaptı. Direniş sona ererken sendikal örgütlülük mücadelesi yargıda sürüyor

Dilovası’nda İMES OSB’de kurulu Özer Elektrik’te sendikal örgütlenmenin ardından işverenin işçi çıkartması sonrası fabrika önünde 27 Temmuz’da başlayan direniş 04 Aralık Cuma günü içinde resmen sona erdi. Direniş sürerken çıkartılanlar ile birlikte toplamda 13 kişinin işten çıkartıldığı Özer’de çıkartılanlardan 11’i işbaşı yaptı. İki işçiye işbaşı yaptırılmadı.

İKİNCİ BAHAR, MİSALİ

Yeniden işbaşı yapanlar dâhil tüm işçilere birikmiş tüm hakları ödenirken yeniden işbaşı yapanların Özer Elektrik'teki ikinci süreçleri yeni girmiş gibi oldu ama geriye dönük her haklarını edindiler. Fabrikada sendikal örgütlenme mücadelesi ise hukuki yollardan sürecek.

132 GÜN DİRENDİLER

132 gün süren direniş boyunca işçileri DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte milletvekilleri, siyasi partilerin Kocaeli il ve ilçe başkanları, çok sayıda sendikanın genel başkanları ve şube başkanları, sivil toplum örgütleri ziyaret etmiş ve destek olmuşlardı. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.