“Özelleştirilmesine karşıyız”

“Özelleştirilmesine karşıyız”

 Liman-İş Sendikası Derince Limanının özelleştirmesine karşı kamuoyu oluşturmak ve özelleştirmenin durdurulması için önceki akşam Kocaeli Barosunu...

 

Liman-İş Sendikası Derince Limanının özelleştirmesine karşı kamuoyu oluşturmak ve özelleştirmenin durdurulması için önceki akşam Kocaeli Barosunu ziyaret etti. Liman-İş Şube Başkanı Bülent Aykurt, Genel Sekreter Ahmet Örgül, Mali Sekreter Ekrem Bozkurt yaptıkları ziyarette Baro’nun limanın özelleştirilmesine ve dolgu yapmasına karşı verdikleri mücadeleye destek vermesini istedi. Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, özellikle dolgu yapılmasına karşı sendikanın mücadelesine her türlü desteği vereceklerini kaydetti. 

DAVA AÇACAĞIZ

Derince Limanının özelleştirilmesinin basit bir özelleştirme olmadığını söyleyen Liman-İş Şube Başkanı Bülent Aykurt, STK, sendikalar ve siyasi partileri ziyaret ederek kamuoyu oluşturacaklarını kaydetti. Teklif verme sürecinin 16 Ocak’a uzatıldığını söyleyen Aykurt, !İhale süreci belli olduğunda özelleştirmenin durdurulması için yürütmeyi durdurma kararı için dava açacaklarını kaydetti. Teklif sürecinin iptali içinde dava devam ediyor” dedi.

 HALKIN SAĞLIĞINA ZARAR VERECEK

 İki yıldır limanların sürekli gündemde olduğunu ifade eden Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, “Sanayi kenti olan Kocaeli’nin limanlara ihtiyacı var ama daha fazlasına gerek yok. Var olan limanlar master plan çerçevesinde planlanmalı. Limanlar insan ve çevrenin sağlığını tehlikeye atmamalı. Derince Limanının özelleştirilmesinin ardından dolgu yapılacağı söyleniyor. Dolgu talebine karşıyız. Halkın sağlığına zarar verecek. Sendikaya her konuda destek vereceğiz” dedi.

 HALK KÖRFEZ’E SAHİP ÇIKMALI

 

Özelleştirmelerin artık ucuz işgücü ve taşeronlaştırmayı içinde barındırdığını söyleyen Solakoğlu, “İlimizde yapılan özelleştirmelerde iş yerleri sendikasızlaştırıldı ve ucuz iş gücü haline getirildi. Biz buna karşıyız. İzmit halkı Körfez’e sahip çıkmalı. Dubai Port, Derince limanın ardından daha neler yapılacak merak ediyoruz. Bu sürece dur diyecek insanlar bir araya gelmeli. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Hukuki süreçte de destek vereceğiz. Bunu kent için yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.