Özel Seymen Kariyer ve Rehberlik Okulu Etkinliğinde

Özel Seymen Kariyer ve Rehberlik Okulu Etkinliğinde

  Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kariyer ve Rehberlik Okulu” sertifikalı programına Özel Seymen Eğitim Kurumları idareci,...

 

 

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kariyer ve Rehberlik Okulu” sertifikalı programına Özel Seymen Eğitim Kurumları idareci, rehberlik ve felsefe bölümünden öğretmenler olarak katıldı.  

 

Etkinliğe Darıca Yerleşkesi Genel Müdürü Murat Kaya, İzmit Yerleşkesi Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Demir, Rehber Öğretmen Merve Tan, Felsefe Öğretmeni Emine Kanar katıldılar. Etkinlikle ilgili olarak Bahçeşehir Üniversitesi Prof. Dr. Yaşar Özden şunları söyledi, “Üst düzey öğrenme becerilerini öğrencilere kazandıramıyoruz. Söyleme ve yapma seviyemiz olumsuz ki, bu bölüm %70-%90 düzeyinde akılda tutma becerisini ifade ediyor. Yazmıyoruz, çizmiyoruz ama tıklıyoruz. Öğrenme ortak olarak anlam vermedir. Günümüzde müfredat, metot, materyal sık sık değişiyor ama insanla ilgili çalışma yeterince yapılmıyor. Özellikle öğretmenin kendini geliştirici olamıyoruz. Uygulayıcı öğretmen geliştirilemiyorsa ya da gelişmiyorsa geliştirilen programlardan istenen sonuçta alınamaz. Özellikle öğretmen neyse sınıf oraya kadar gider” dedi.

 

TEKNOLOJİNİN MAHKÛMLUĞUNDAN SIYIRMALIYIZ

 

Darıca Yerleşkesi Genel Müdürü Murat Kaya “Aileler, sevecenliklerini, kütüphaneleriyle yücelterek, okullar çekiciliklerini, öğrenme zenginliği ve öğretmenlerin olumlu tutumlarıyla pekiştirerek ev ve okul ortamı arasında nitelikli bağı arttırmalıdırlar. Artık balık tutmak değil balığın üretilmesi gerektiği bir dünyada sadece balık yemekle çözüme ulaşamayacağız. Çok ders saati, çok ödev yetmedi, etüt yetmedi, dershane kıskacından çocuklarımızı kurtarmanın tek yolu anlamlı öğrenme-bilinçli sorumluluk düzeyliliğini arttırmaktan geçmektedir. Okula gelme isteği yüksek olan ülkemiz çocuklarını, okul ortamında yarınlara daha verimli nasıl hazırlarız konusunda ciddi yaklaşımlar üzerine yoğunlaşmalıyız. Çocuklarımızı teknoloji mahkûmluğundan sıyırıp kitapların efendisi haline dönüştürmeliyiz” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.