Özel öğrencilerden özel üretim

Özel öğrencilerden özel üretim

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nda Songül Kurt Komaç’ın özel öğrencileri, “Özel Dönüşümler” adlı e Twining projesine katılarak atık malzemelerden topluma yönelik özel üretime başladı

mehmet-akif-9.jpg

 

Özel gereksinimli bireylerin tam anlamıyla toplumla bütünleşebilmesi, toplum yaşamında üretken ve başarılı olabilmesi onlara sağlanan eğitim olanaklarına bağlı. Bu nedenle diğer öğrencilere sağlanan eğitim olanaklarının belli oranda özel gereksinimli öğrencilere de sağlanması gerekmektedir.

E TWİNİNG PROJESİ

 

mehmet-akif-1.jpg

Bu amaçla Sakarya Akyazı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmeni Burak Yılmaz ve Sakarya Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Aziz Remzi Kavuran tarafından, “Özel Dönüşümler” adlı bir e Twining projesi başlatıldı. “Özel Dönüşümler” projesi ile özel eğitim öğrencilerinin topluma uyum ve sosyalleşmesi sürecine katkı sağlamak için ülkemizin beş ilinden 10 özel eğitim öğretmeni yola çıktı.

DAHA İYİ ÖRNEKLER İÇİN

 

mehmet-akif-4.jpg

Projeye Kocaeli Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’ndan katılan Songül Kurt Komaç, öğrencilerinin üretici ve mutlu bireyler olarak yetişmesi için eTwinning projesine katıldıklarını belirtti. Eğitim –öğretim faaliyetleri boyunca daha iyi örnekler ortaya koyabilmeleri doğrultusunda öğrencilerini motive etmeye çalıştıklarını kaydeden Komaç, farklılıklara saygı temelinde insani değerler çerçevesinde geri dönüşüm konusunda ürünler ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

7-18 YAŞ ARALIĞINDAN ÖĞRENCİLERLE

 

mehmet-akif-3.jpg

Projenin konusu, atık malzemelerden topluma katkısı olacak ürünler üretmek. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak kedi/köpek evi, kuşlar için su kabı gibi gerek işlevsel hediyeler atık malzemelerden üretilirken projeye 7-18 yaş aralığındaki özel öğrenciler katılıyor.

10 İDEALİST ÖĞRETMEN

Projede Mehmet Akif ilkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Songül Kurt Komaç’ın yanı sıra öğretmenler Konya Selçuklu Rebii Karatekin Ortaokulu’ndan Halime Seven, Sakarya Serdivan Şehit Ali borinli Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan Aziz Remzi Kavuran, Sakarya Akyazı Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Burak Yılmaz, Elazığ Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ndan Meltem Türker, Sakarya Budaklar İlkokulu’ndan Mine Tüt, Sakarya Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Abdül Kerim Çolak, Sakarya Akyazı Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Rukiye Cinkara, Sakarya Serdivan Nilüfer Özel Eğitim Okulu’ndan Kübra Karaçay, Gaziantep Ali Süzer İşitme Engelliler İlkokulu’ndan Sait Demir yer alıyor.

 

mehmet-akif-5.jpg

BİZ DE VARIZ: Songül Kurt Komaç,  özel çocuklarla “Özel Dönüşümler “projesi ile “Biz de varız” diyor ve hiçbir engel tanımadıklarını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.