Özel iletişim vergisi kalkmalı

Özel iletişim vergisi kalkmalı

GTO Başkanı Nail Çiler, deprem vergisi diye de tanımlanan özel iletişim vergisinin tamamen kaldırılmasını istediklerini söyledi.

TMMOB Gebze Bileşenleri öncülüğü, Gebze Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası paydaşlığındaki 17 Ağustos depreminin 20’nci yıldönümü etkinliğinin açılışında konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler sözlerinin başında önceki dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e gönderme yaptı. 

2009’DAN BERİ YAPILMIYORDU

Başkan Çiler, 2009 yılından bugüne Gebze Belediyesi ile böylesi ortak etkinliklerde yer alamadıklarını belirtip Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkürlerini iletti. 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri, Kocaeli eski Milletvekili Alaettin Kurt’u yad etti. 

EKONOMİK OLARAK DA HİSSEDİLDİ

Depremin tüm Türkiye’de ekonomik olarak da hissedildiğini belirten Nail Çiler, “Çünkü sanayinin başkenti Kocaeli, Kocaeli’nin kalbi de Gebze’dir” dedi. 

KARA KIŞTA DA YAKALAYABİLİR

Türkiye’nin yüzde 96’lık bölümünün aktif deprem kuşağı içinde yer aldığını belirten Çiler afetlere karşı hazırlıkta yetersiz olduğumuza dikkat çekip, “Aslında bizi deprem değil, binalar öldürüyor. Herkes depremin sıcak bir günde olacağını düşünüyor. Deprem kara kışta da bizi yakalayabilir. Bundan dolayı kendimizi korumanın tek yolu önceden tedbir alabilmekten geçiyor. Eğer tedbir alamazsak, koyduğumuz hedeflere ulaşmamız mümkün değil” dedi.

ÖNEMLİ İHTİYAÇ

Askeri kışlanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da Millet Parkı olarak kullanılacağının ilan edildiğini belirtip bu alana aynı zamanda toplanma alanı kurulabileceğini kaydeden Çiler böylesi bir alanın önemli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Japonya ve Avrupa’nın bazı başkentlerindeki emsallerinin örnek alınarak Gebze’ye kurulabileceğini söyledi.

BU MERKEZDEN YARARLANALIM

Bu yılın mart ayında Gebze Bilişim Vadisi’nde Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı açıldığını hatırlatıp üstelik ilçemizde yer alan bu merkezden Gebze’nin dahi yararlanmadığını belirten Çiler bu merkezden yararlanılması gerektiğini dile getirdi.

DEPREM VERGİSİ KALDIRILMALI

26 Kasım 1999’da depremin yaralarını sarmak için bir yıllığına getirilen ama 20 yıldır süren, deprem vergisi diye de tanımlanan özel iletişim vergisine atıfta bulunan Başkan Çiler, bu verginin tamamen kaldırılmasını istediklerini söyledi. Depremin güçlü olduğunu ancak yaşamanın daha da güçlü olduğunu belirten Çiler kenti yönetenlere afetlere karşı büyük görevler düştüğünü hatırlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.