Özel Gebze Koleji’nin başarısı

Özel Gebze Koleji’nin başarısı

Özel Gebze Koleji Türk Zeka Vakfı şampiyonasında Marmara Bölge 3.Sü olarak Ankara yapılacak finale katılacak.

2019 – 2020 öğretim yılında Türk Zeka Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile düzenlediği Türkiye okullar arası Zeka Oyunları Şampiyonası, Bölge Finalleri  aşamasını, 16 Kasım 2019 Cumartesi günü Türkiye genelinde gerçekleştirdi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okulların takım olarak katıldıkları Zeka ve Akıl oyunlarından oluşan şampiyonada, Özel Gebze Koleji de her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri ile katılım sağladı. Türk Zeka Vakfı, öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi ve öğrencilere yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.
916 TAKIM KATILDI
Özel Gebze Koleji Ortaokul takımı, Türkiye genelinde 916 okulun katılımı ile gerçekleşen il sınavı aşamasını başarı ile geçerek, bir sonraki aşama olan Marmara Bölge finaline girmeye hak kazanmıştı. Özel Gebze Koleji, 16 Kasım 2019 Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşen Marmara Bölge Finali aşamasında, 81 finalist okul takımı arasından sıyrılarak Marmara Bölge 3.sü oldu ve 21 Aralık 2019 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak büyük finale, adını güzel bir dereceyle yazdırdı. 
SONUÇTAN ÇOK MUTLUYUZ
Okul Müdürü Nevin aslan, “Türk Zekâ Vakfı ‘’Zeka Oyunları Şampiyona Yarışması’’,  düşünen ve üreten bireylerle “Bilgi Toplumu” olma yolunda yapılan önemli bir etkinliktir. Özel Gebze Koleji olarak öğrencilerimizin düşünme becerilerini geliştirmeyi, çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında daha nitelikli çözümler üretmelerini sağlarken, yeteneklerini arttırmayı amaçlıyoruz. Amacımız doğrultusunda bu etkinliğe de katılım gösterdik. Okul takımımız bizleri gururlandırarak Marmara Bölge 3.lüğü derecesiyle Ankara Finali’ne katılacak. Sonuçtan oldukça mutluyuz. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ankara’daki büyük finalde başarılar diliyorum.” *Haber Merkezi    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.