Özel Gebze Eğitim Kurumlarından 23 Nisan Coşkusu

Özel Gebze Eğitim Kurumlarından 23 Nisan Coşkusu

  ** Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile...

 

 

** Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlandı. 

 

Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği velilerin yoğun ilgisi ve coşkusu ile kutlandı. 

Program açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Gebze İlkokulu ve Ortaokul Müdürü Nevin Aslan yaptığı konuşmada, “Bu gün, TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün 98. Yılını kutluyoruz.  23 Nisan 1920 günü Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak Türk milletinin ufkunu açmıştır.  23 Nisan 1920 günü, Kurtuluş Savaşı sürecinin taçlandığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk bu günü Çanakkale’de, İnönü’de, Doğu cephesinde, Güney cephesinde ülkenin her yerinde şehit düşen askerlerimizin çocuklarına armağan etmiştir. “Egemenlik Kayıtsız Şartsı Milletindir.” Sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Hepinizin 23 Nisan Bayramı kutlu olsun ve çocuklar sahne sizin”dedi.

Etkinlikte öğrencilerin hazırladığı gösteriler  büyük ilgi gördü ve alkış aldı.

 

BİR RESİM YAP ÇOCUĞUM ADI ATATÜRK OLSUN

Şiirin dizelerinde de belirtildiği gibi o duygu ve Atatürk sevgisi ile okunan şiirde öğrencilerin hazırlamış olduğu dev puzzle ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini yapan öğrenciler büyük alkış topladılar. Daha sonra yöresel folklör etkinlikleri ile sonlanan program akıllarda ve yüreklerde derin güzel izler bırakarak sonlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.