Özak ikinci kez uyardı

Özak ikinci kez uyardı

Yüksek Mimar Zekeriya Özak, büyükşehir belediyesinin 11 Nisan’da ihalesini yapacağı Milli İrade Meydanı’nı projesinin yeniden ele alınması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’ye geçen Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Mili İrade Meydanı’nda yapılacak düzenlemeyi yeniden ele aldı. Projenin viyadük, kavşak ve yol düzenlemesiyle mutlaka yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Özak, “Tarihi hatandan geri dönün” şeklinde konuştu. Özak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İzmit Milli İrade Meydanı'na yönelik hazırlattığınız projenin esasıyla ilgili kamuoyunda çıkan birçok öneri ve itirazları dikkate almayıp 11 Nisan’da ihalesinin yapılacağını açıkladınız. Hem projeyi kent kamuoyunun görüşüne sunuyorsunuz hem de gelen birçok öneri ve eleştiriyi dikkate almıyorsunuz. Buradan tekraren hatırlatıyorum. Proje yeni viyadük, kavşak ve yol düzenlemeleriyle birlikte yeniden ele alınmalıdır. Mevcut kanalların da teknik çözümü vardır ve mazeret olarak gösterilemez” dedi.

 

“OTOPARK 1500 ARAÇLIK OLMALI”

Açıklamalarını sürdüren Zekeriya Özak, “Milli İrade Meydanı'nın altına mutlaka en az 1500 araçlık yeraltı otoparkı yapılmalıdır. Bu otopark olağanüstü durumlarda güvenli bir yeraltı sığınağı olarak da kullanılabilmelidir ki halk sığınaklarının önemi; Rusya-Ukrayna savaşında bir kez daha görüldü. Size ortak aklın ve istişare kültürünün önemini bir kez daha hatırlatıyorum. Ben yaptım oldu demeyin. Tarihi bir hata yapıyorsunuz. Yol yakınken hatadan vazgeçme erdemini gösterin. Bilin ki halk bunu bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.