Oyuna gelmeyiz

Oyuna gelmeyiz

CHP Gebze İlçe Örgütü, Darıca’daki şehit cenazesinde ilçe yöneticilerine yönelik saldırıyı kınadı. Başkan yardımcısı Ali Haydar Araz, “Birkaç provokatöre pabuç bırakmayız ve bunların oyunlarına gelmeyiz” dedi.

CHP Gebze İlçe Örgütü, Darıca’da Şehit Tahsin Sarıtosun’un cenaze namazında CHP Gebze İlçe Örgütü yöneticilerine yönelik saldırıyı ve CHP çelenklerinin kırılıp parçalanmasını, basın toplantısında kınadı. CHP Gebze İlçe Örgütü’nde gerçekleşen basın toplantısında açıklama CHP Gebze İlçe Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Araz tarafından yapıldı. Toplantı divanında ise Araz’ın yanısıra CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ile saldırıya uğrayan yöneticiler Arzu Çakmak Pehlevan, İbrahim Özdede, Hikmet Orhan ve Tayfun Akçay yer aldı. Basın açıklamasına CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, eski ilçe başkanları Recep Dursun ve Yakup Yılmaz, Gebze Belediyesi meclis üyeleri Saide Arslan Çalışkan, Şahin Yılmazel, Sinan Çeper ve Osman Kurum ile birlikte HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Meryem Uslu, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, EMEP Gebze İlçe yöneticileri ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Araz basın açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:
LİNÇLE EŞDEĞER
“Gebze İlçe Yönetimi olarak; şehidimiz uzman onbaşı Tahsin Sarıtosun’un cenazesine giden yöneticilerimize linç girişimine eşdeğerinde menfur bir saldırı olmuştur. Bu saldırıda biri kadın, dört yöneticimiz darp edilmiştir. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve İl başkanlığımızın çelengi parçalanmıştır.

POLİS VE VATANDAŞ ÖNLEDİ

Cenaze ortamından faydalanmaya çalışan bu provokatörler halkı galeyana getirmeye çalışmış ve kısmi olarak da başarılı olmuşlardır. Fakat olay yerindeki sağduyulu vatandaşlar ve emniyet güçleri sayesinde bu girişim başarıya ulaşmamıştır. Olayların gelişimi esnasında ve olaydan hemen sonra emniyet güçlerinin göstermiş olduğu hassasiyet sayesin de, arkadaşlarımızın linçten kurtulmasına, hem de olayların yatışmasına katkıda bulunmuşlardır. Olay yerinde, değişik yerlerinden darbeler alan arkadaşlarımız hastaneye giderek tedavilerini olmuş ve adli takip için gerekli raporları alıp Darıca Merkez Karakolu’na avukat eşliğinde şikâyette bulunmuşlardır.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

Dileğimiz bu provokasyonları yapan üç-beş kendini bilmezin bulunup yargı önüne çıkarılması ve gerekli cezayı almalarıdır. Şunun bilinmesini istiyoruz ki; Biz Cumhuriyetin kurucu partisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden bir partinin neferleri olarak,  birkaç provokatöre pabuç bırakmayız ve bunların oyunlarına gelmeyiz. Bunlar vatan haini arıyorlarsa; Oslo’da terör örgütü ile masada oturanlara baksınlar veya bu ülkenin hukuk, adalet, sağlık gibi tüm kurumlarını işgal eden FETÖ ile kol kola gezenleri ve ‘ne istediniz de vermedik’ diyenleri bulsunlar. Yetmez. En son İstanbul seçimlerinde, kırmızı bültenle aranılan Osman Öcalan denilen teröristi devletin televizyonuna çıkaran ve ondan oy beklentisine girenleri bulsunlar,

ALET OLMADIK, OLMAYACAĞIZ

Bu yetmezse; yine aynı seçimde İmralı’dan yardım umanlara, mektup getirenlere ve bu mektubu TRT ve yandaş kanallarda okutup yorumlatan ve yardım isteyenleri bulsunlar.
Bu provokasyonları yapmaya kalkan zihniyet ve bunlara kananlara sesleniyoruz;
Biz; Cumhuriyetin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi neferleri olarak ucuz siyasetlere alet olmadık ve olmayacağız. Son olarak; darp edilen arkadaşlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi Gebze ailesi olarak tekrar geçmiş olsun diyoruz ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Yaşasın Cumhuriyet.”

ŞEHİTLER, HEPİMİZİN ŞEHİDİ 

Araz’ın açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını Musa Yılmaz yanıtladı. Yılmaz, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve CHP’li milletvekillerinin basın açıklamasına Gölcük’teki şehit cenazesinden ötürü katılamadıklarını söyledi. Bu saldırıya karşın bundan sonra da şehit cenazelerinde yer alacaklarını belirten Yılmaz, “Şehitler, hepimizin şehitleridir” dedi. Emniyetin olayda herhangi bir ihmali olmadığını belirtip, “Şahsi kanaatimce bu organize bir saldırıydı” diyen Musa Yılmaz saldırganların en kısa sürede tespit edilip gereken cezayı alacaklarına inandığını kaydetti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.