Övgü ve yergi

Övgü ve yergi

 

 

İnsan, yaşarken istediklerini elde etmek için, düşlediği dünyayı kurmak için mutlaka başarıyı yakalamak zorundadır.

Özellikle de çocukların yaşamına katkı sağlayan başarılar çok önemlidir…

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı bünyesinde kurulan Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi, son dönem başarı sağlamak konusunda örnek gösterilecek bir iş oldu.

Geçen yıl ekim ayında ruhsat alan, mayıs ayında hasta kabulüne başlanan Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi’nde başarılı biçimde kemik iliği nakli yapılan ve sağlık durumları gayet iyi olan üç çocuk hasta, önümüzdeki günlerde taburcu edilecek.

Alınan bu mesafe, başta tıp fakültesi olmak üzere üniversite ve kenti onurlandıran bir noktaya gelindiğine işarettir.

Akdeniz anemisi teşhisi konulan  5 yaşındaki  Mahmut Melih Özdemir, lösemi hastalığı tekrarlayan 15 yaşındaki  Ömer Can Kumlu ve beyin dejeneratif hastası  5 yaşındaki  Batuhan Bozal’a  ilik nakli yapıldı bu ünitede.

Üç çocuk hasta, önümüzdeki günlerde taburcu edilecek, ardından sırada bekleyen 6 çocuk hasta nakil odalarına alınacak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Şükrü Hatun, başarıyı tanımlarken, “Hastanemizin ihtiyaçlarından biriydi. Böyle bir birim kurulduktan sonra kemik iliği nakli yapılması da zahmetli bir iş’’ diyor.

Bu merkezin en önemli özelliği, hastalardan ücret alınmaması. Kemik iliği nakli uygulanan hastaların  tedavisi ortalama 30 gün sürüyor.  Bu süre içinde hastanın bir yakını da refakatçi olarak kalabiliyor.

Başarının boyutuna dikkatinizi çekmek istedim…  

Başka bir başarı öyküsü de, Körfez ilçesinin Tütünçiftlik kesiminden geldi.

Onlar, yaşadıkları yerde, yaşam haklarını savunuyor. Hem de, ısrarlı bir takip sonucu. Sözünü ettiğim ısrarlı takipçiler, Körfez ilçesinin Tütünçiftlik sahilindeki yurttaşlar. Onlar, kendileri için baş belası olarak gördükleri ‘’Petline İmar Planı’’na karşı amansız mücadele veriyor. Tütünçiftlik Sahili Koruma Ve Güzelleştirme Derneği çatısı altında bir olup açtıkları davada, Petline İmar Planı’nı iptal ettirmişlerdi.

Ama, bu karar uygulanmadı ya da uygulanamıyor.

O yüzden, söz konusu iptal kararının görüşüleceği Körfez Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısına katılan dernek üyeleri, ellerindeki dövizlerle yapılan hukuksuzluğu protesto etti.

Bu konuda başarı elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biraz da hukukun üstünlüğüne güvenen ve gereğini yerine getiren yöneticiler olsa, sorun kalmayacak. Başarı, daha da anlamlı ve kolektif bir hale gelecek.

Ama, her şeyde olduğu gibi tercihler öne çıkıyor…

Bunları paylaştım, çünkü önemli bir bölümümüzün bugünlerde başarı haberleri almaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Seçim başarılarından vazgeçtik, sandıktan çıkan sonuçların yarattığı başarısızlıklar sonucu oluşan siyasi kaosu, belki bu tür gelişmelerin enerjisiyle geride bırakabiliriz.

 

Daha çok başarıya ihtiyacımız var…

Bu yazı toplam 114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi