Otobüsleri yenilememiz  için KBB aracılık etmeli

Otobüsleri yenilememiz için KBB aracılık etmeli

Başkan Ayık, “Otobüslerin çoğu hurdaya çıkmak üzere. Niye yenilenemiyor?” sorusunu şöyle yanıtladı: Yeni nesil otobüsler çok pahalı. KBB öncülük etmeli. Toplu alım ile düşük fiyatla edinebilmeliyiz

Çayırova - Gebze 164 No'lu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Osman Ayık, “Otobüslerin çoğu hurdaya çıkmak üzere. Niye yenilenemiyor?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“Araçlar eskimiştir ancak, “Yeni nesil” diye tanımlanan araçların bedelleri, mevcut araçların sıfırlarının bedelinden çok daha yüksektir. Esnafın bireysel olarak yeni nesil diye tanımlanan araçlardan edinme gücü yoktur. Bence ÖTV, KDV indirimi değil KBB öncülüğünde ve referansında herhangi bir üreticiden yapılacak toplu alım anlaşmasıdır. Bu şekilde otobüslerin birim fiyatı daha aşağı gerileyecektir. Bir de 70 aya varan vadeyle, taksit ödeme seçeneğiyle otobüs temini sağlanırsa otobüsçü esnafı bu bedeli ödeyebilecektir.

Otobüslerin çabuk eskiyip yıpranmasının sebepleri arasında cadde üzerlerinde sıklıkla kullanılan, hız kesilmesini sağlayan kasisler ile bazı güzergahlarda üstyapı yetersizliği de  yer almaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.