Ot ve dal atıkları tasarrufa dönüşüyor

Ot ve dal atıkları tasarrufa dönüşüyor

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kendi ürettiği kompostla hem kendi ihtiyaçlarını karşılayacak, hem tasarruf yapacak, hem de sıfır atık kampanyasına destek olacak.

İzmit Belediyesi, Durhasan Köyü Lavanta Bahçesi içerisinde oluşturduğu kompost alanında üretime devam ediyor. Vatandaşın ve belediyenin arazilerinden toplanan atıklar, kompost üretim alanına getirilerek gübreye dönüştürülüyor. Belediyenin bu önemli tasarruf çalışması hem kendi ihtiyaçlarını karşılayacak, hem de sıfır atık kampanyasına destek olacak.

İKİ TÜR ÖĞÜTME YAPIYORUZ

Lavanta Bahçesi’nde kurulan doğal kompostlama alanıyla ilgili bilgi veren İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bakım, Onarım ve Fidanlık Birim Sorumlusu Abdullah Kalkan, “Vatandaşın ve kendimizin yaptığı budamadan sonra arazide kalan dalları stok alanında topluyor, ibreli ve ibresiz olarak ayı ayrı öğütüyoruz. İbresiz olan kısmı; araziden kendi biçtiğimiz otları ve yeşil örtüyü karıştırarak buraya getirip kompost üretimi yapıyoruz. Birinci etabımızı tamamlamak üzereyiz.

60 TON KOMPOST GÜBRE

İlk grupta yaklaşık 60 ton kompost gübre elde ettik. Periyodik olarak bunun karışımını yapıyoruz. Son ürün olarak inceltip, eleyip, gerekli tahlilleri yaptıktan sonra kendi ihtiyacımız olan alanlarda kullanacağız. Bu uygulama sıfır atık kapsamına da giriyor. Ne dal artığı, ne de ot artığı çöpe gitmiyor, yüzde yüz geri dönüşüyor. Bu geri dönüşümden elde edilen ürünler de kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Bu sayede hem dışarıdan gübre almamış, hem tasarruf etmiş, hem de sıfır atık kampanyasını desteklemiş oluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.