Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yaşatacak

Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yaşatacak

Geçtiğimiz yıl yıkılarak hayırsever vatandaşların destekleriyle yeniden yapımına başlanan Gebze Çarşı Camisi’nin bitmesine çok az kaldı. Cami tamamlandığında Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yaşatacak.

Caminin yapımını üstlenen Gebze’nin tanınmış işadamlarından ve Gebze Şanlı Urfalılar Dernek başkanı Mustafa Turanalp, caminin önümüzdeki yılın Şubat ayında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.
Cami tamamlandığında Marmara bölgesinin emsalsiz tarihi doku ve güzelliğine sahip olacağını kaydeden Mustafa Turanalp, caminin yapımında Urfa’da dünyaca ünlü tarihi 12 bin yıllık geçmişi olan Göbeklitepe’deki figürlerdeki taş ve minarede kullanılan kumun da Fırat nehrinden getirildiğini söyledi.
BİN KİŞİ NAMAZ KILACAK
Turanalp, cami ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Camimiz Osmanlı ve Selçuklu Mimarisini tekrar mirasını bu günümüze taşıyacak. Camimizin ustası taş baba lakaplı Urfa’nın balıklı göl, Eyüp nebinin makamı, tarihi Elruha Hotelinin inşaat projelerini yapan ustası Yusuf Ot ve ustaları tarafından yapılmaktadır. Camimiz 1200 metre kare kapalı alana sahip ve bittiği zaman aynı anda 1000 kişi namaz kıla bilecek. Burada en büyük teşekkürü Cami yönetim kurulu başkanı Tamer Demir ve yönetimi ile cami imamı Fikret hocamıza ediyorum.  Bedelsiz ve gönüllü olarak cami yapımında 24 saat hizmet etmektedirler.”
ŞUBAT AYI İÇİNDE AÇILACAK
Çarşı Cami Derneği Başkanı Tamer Demir’de, “Dernek olarak camimizin yapımında maddi ve manevi destek veren Eski Çarşı ve Yeni Çarşı Esnafına, Gebze halkına, hayır sever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Şubat ayı içerisinde hizmete girecek olan camimizin kalan eksiklerimizin giderilmesi için   tüm esnaf, hayır sever ve halkımızın yine aynı şekilde desteklerini bekliyoruz” dedi. 6-077.jpg6-077.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.