Osmangazi’deki servis  kaosu 15 güne çözülecek

Osmangazi’deki servis kaosu 15 güne çözülecek

Gebze’nin merkezindeki Osmangazi Ortaokulu’nda servis için anlaşma yapılan firma, ekonomik gerekçelerle çekildi. Çok sayıda öğrenci ve velisi yaya kalırken İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “Yeni ihale hızlandırılacak. 15 güne çözülecek” dedi

2022-2023 eğitim öğretim döneminde servis hizmetleri, iki ucu keskin bıçak gibi.

Bir tarafta ekonomik krizle birlikte füze gibi fırlayan yakıt giderlerinin bir taraftan servis esnafına, diğer taraftan hizmeti mecburen satın alan öğrenci velisine getirdiği külfet..

Diğer taraftan okul yönetimi/okul aile birlikleri ile servis firması arasındaki anlaşmazlıklar Gebze’nin merkezindeki eğitim kurumlarından Osmangazi Ortaokulu’nda tam yeni sezon başlarken patlak verdi.

DOĞAN: YENİ İHALE HIZLANDIRILACAK

Okulun servis işini ihaleyle alan firma aniden geri çekilirken öğrenci ve velileri yayan kaldı. Veliler duruma isyan ederken İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede, “Gebze’de benzer sorunun yaşandığı ikinci bir okul yok. Yeni eğitim öğretim döneminde her şey kontrolümüz altında. Osmangazi Ortaokulu’ndaki sorun, yeni bir ihaleyle çözülecek. O ihalenin alabildiğine hızlı gerçekleşmesi için gerekli girişimlerde bulundum. 15 güne kadar bu sorun çözülecek” dedi.

 

Gazete olarak ihaleyi alan firmanın yöneticisine ulaştık. (Meselemiz konu olduğu için kurum ve kişi ismi bizde saklı) Çekilme gerekçeleri özetle;

Okul tarafından taahhüt edilen öğrenci sayısına ulaşamadık;

Fiyatlar, maliyeti bile kesinlikli kurtarmıyor. Zararına taşıyamayız.

Güzergah çok dağınık.

Ders sonrası etüde kalan öğrenciler için de servis hizmeti istendi. Bu ek maliyetti. Fiyata eklemek istedik. Okul Aile Birliği’nden, ‘Çok para ödüyoruz. Bir de buna mı ödeyeceğiz’ denilip kabul edilmedi.

Tek maliyet yakıt giderleri değil. Servis araçlarında öğrencilere eşlik etmesi için deneyimli eleman, hostes bulundurmak durumundayız…

Öğrenci velileri ise yaşadıkları mağduriyeti ifade etti.

osmangazi-511.jpg

Serap Öztürk torunu için okula geldiğini belirtip her gün iki kilometreyi aşkın yolu yaya kat ettiklerini belirtti. Öğrenci velileri sorunun bir an önce giderilmesini istedi.  

osmangazi-510.jpg

Dilek Malkoç da sorunun kısa sürede çözülmemesi halinde çocuklarının soğuk ve yağışlı havalarda çok zorlanacağını kaydetti. Malkoç, "Yüksek maliyetini bir tarafa koyduk, hizmetin kendisini istiyoruz" dedi. 

osmangazi-504.jpg

 

 

osmangazi-501.jpg

 

osmangazi-502.jpg

 

osmangazi-504-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.