OSB'lerin bağışları nerede kullanılacak

OSB'lerin bağışları nerede kullanılacak

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talimatıyla Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) bünyesinde açılan yardım hesaplarında toplanan paranın akıbetini sordu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile açılan yardım hesaplarına alternatif olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talimatıyla Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) bünyesinde açılan yardım hesaplarında toplanan paranın akıbetini sordu.

Ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zor günler yaşayan OSB’lerin adeta yapacakları bağışlar üzerinden de takip edilmek istendiğine dikkat çeken Tarhan, “Ama Sanayi ve Teknoloji Bakanı adına yakışır şekilde sanayici için OSB’ler için çok iyi bir icat buldu. AFAD bünyesinde açılan yardım hesaplarına alternatif olarak OSB’ler için OSBÜK’ü adres gösterdi. Yani Bakan bir nevi dedi ki “Ey OSB’ler siz bağışlarınızı OSBÜK’e yapın, biz bir bakalım hanginiz ne kadar bağışladınız” Bağış denilen iş gönüllüdür. Ama bunun zorunlu hale getirilmesi için de yolları icat eden yine AKP oldu.” diyerek OSB’lerden toplanan bağışa dikkat çekti.

 

“CHP’li belediyelerin yardım parası toplaması yasak ama Bakanlığın alternatif yardım kampanyası düzenlemesi serbest”

Covid-19 pandemisi nedeniyle CHP’li belediyelerce düzenlenen yardım kampanyalarının İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle yasaklandığına ve bu kampanyaların Cumhurbaşkanı tarafından “devlet içinde devlet olma mantığı” olarak nitelendirildiğini hatırlatan Tarhan, “Sanayi Bakanlığı yayınladığı bu genelge ile Cumhurbaşkanlığı kararı ile açılan AFAD bünyesindeki hesapları yok sayarak OSB’lerin yardımlarını OSBÜK hesabında toplatma zorunluluğunu getirerek ne amaçlamıştır anlamak mümkün değil. Biz bu nedenle Sayın Bakanın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğumuz soru önergesinde OSB’ler tarafından yatırılan bağışların miktarını ve bunların ne kadarının AFAD’a aktarıldığını sorduk. Burada bir diğer önemli husus da şu OSB’lerin her biri aynı güçte değil, onların bağışa zorunlu tutulmaları ve ayrıca bunun da listelenmesi fişleniyorlar mı sorusunu akla getirdi”dedi.

 

“OSB’lerden toplanan yardımların takipçisiyiz.”

OSBÜK bünyesinde toplanan OSB bağışlarının nereye ve nasıl harcandığını mutlaka takip edeceklerini söyleyen Tarhan, “Alternatif hesapla OSBÜK bünyesinde ayrı bir bağış kampanyası yapılmasının amacını anlamak mümkün değildi. Nitekim bunu o dönem CHP olarak da dile getirdik. Şimdi herkesin alın teri ile kazandığı ve felaket bölgelerine yardım amacıyla bağışladığı her bir kuruşunun nereye ve nasıl harcandığını takip edeceğiz. Daha ötesi bağış yapan yapmayan, az bağış yapan çok bağış yapan diye OSB’ler arasında bir uygulama farklılığı yaratılırsa onun da takipçisi olacağız.” diyerek yardım paraları ile yapılacak çalışmaları yakından izleyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.