“OSB’leri batırmaya mı ant içtiniz?”

“OSB’leri batırmaya mı ant içtiniz?”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, OSB’lerin tek tek aranmak suretiyle elektrik kesintisi uygulanması talimatına dair iki ayrı soru önergesini sundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, OSB’lerin tek tek aranmak suretiyle elektrik kesintisi uygulanması talimatına dair  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın cevaplaması talebiyle iki ayrı soru önergesini sundu.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Geçtiğimiz hafta İran’ın doğalgazı 10 gün keseceği haberi üzerine, sanayiye yüzde 40 doğalgaz kesintisi uygulanacağı BOTAŞ tarafından açıklanmıştı. O zaman uyardık ve dedik ki bu her ne kadar konutları, ısınmayı etkilemeyecek denilse de elektrik üretimini ve dolayısıyla üretimi etkileyecektir. Hafta sonunda TEİAŞ’ın tüm OSB’leri tek tek arayarak bu kez elektrik kesintisi uygulanması yönünde kararını bildirdiğini öğrendik. Yine uyarıyoruz. Bu karar OSB’lerde çarklar dursun demektir ve sanayiyi durma hatta bitirme noktasına getirecektir. Çünkü OSB’lerde faaliyet gösteren sanayicilerimizin üretim taahhütleri var. Bu taahhütleri yerine getiremeyen sanayi ağır yükler altında ezilecek ve fabrikaları kapatmak zorunda kalacaktır. Bu kesintilere dair gereken tedbirleri almayan iktidar OSB’lerin zararını karşılayacak mı?” diye sordu.

 

“AKP’NİN EKONOMİK MODELİ İFLASINI İLAN ETMİŞTİR”

BOTAŞ’ın kısıntı kararını yazılı olarak bildirdiğini hatırlatan Tarhan, “TEİAŞ hiçbir hukuk devletinde görülmeyecek şekilde yazılı bir bildirimde bulunmak yerine, sözlü olarak OSB’leri arayıp diyor ki elektrik kesintisi uygulayacaksınız, uygulamazsanız size ceza vereceğiz. Bu kararın yasal bir dayanağı var mı? Yok. Onlar da bunu biliyor ki yazıya bile dökememiş durumdalar. Devlet sözle, tehditle iş yapar mı? Sanayici hammadde fiyatlarındaki artış, döviz kurları, enerji zamları derken şimdi de kesintilerle darbe üstüne darbe yer oldu. Tüm yükü sanayicinin omzuna yüklemek bu ülkenin ekonomisini bitirmektir. Üretim ve ihracatın geleceği için enerji arz güvenliğini bir an önce sağlayarak sanayicinin sorunlarına çare bulması gerekenler üreticiye her geçen gün yeni sorunlar sunuyorlar. Bu kararlar, ülkeyi şirket gibi yöneteceğiz diyen ama basiretsiz bir işadamı gibi yönettikleri ülkeyi ekonomik buhrana sürükleyen AKP’nin ekonomi modelinin iflasının ilanıdır” dedi.

 

 “KRİZ SONUCUNDA İFLAS KAÇINILMAZ OLUR”

“İktidar Üreten Türkiye’nin üreten gücü olarak tanımladığı OSB’leri adeta batırmaya ant içmiş gibi. Sayın Varank, sorunlara çözüm bulmak yerine İran’ın doğalgazı kesmesini gerekçe gösteriyor. Gelin tasarrufu, geçtiğimiz yıl 21 milyon TL elektrik faturasını bu millete ödeten Saraydaki elektrikten tasarrufla başlatalım. Pandemi döneminde dahi bu ülkede sanayinin çarkları durmadı. Tüm zorluklara ve maliyetlere katlanarak üretmeye devam eden OSB’ler üretimin adeta lokomotifi. Bu nedenle bir kez daha uyarıyoruz. Sanayinin çarkları durursa, ekonomik buhran ve kriz sonucunda iflas kaçınılmaz olur” diyen Tarhan, OSB’lerde elektrik kesintisi kararından dönülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.