Ortak açıklama yaptılar

Ortak açıklama yaptılar

CHP ve İYİ Parti den seçim güvenliği ile ilgili ortak basın açıklaması yapıldı.

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur imzalı ortak bildiride; şu ifadelere yer verildi:

“24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin, öncelikle ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yapılacak olan seçimlerin ve onun sonuçlarının, toplumumuza huzur ve refahı getirmesi, en büyük beklentimiz ve temennimizdir. Son yıllarda kutuplaştırılarak ötekileştirilen ve sertleştirilen siyasi üslup ve davranışları tasvip etmediğimiz gibi, yaklaşan seçimler öncesi de; partililerimize ve seçmenlerimize bu tarz davranış ve söylemlerden özellikle kaçınmaları gerekliliğini vurgulamaktayız. Geçtiğimiz günlerde Bağcılarda meydana gelen, İYİ Partinin seçim standını basarak bıçaklı saldırı eylemini gerçekleştiren zihniyeti şiddetle kınıyor; yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri eylemlerin bir daha tekrarlanmaması en büyük temennimizdir.

TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİ

Gerek son seçimler, gerek ise yapılan en son referandumda, sandık güvenliği ile ilgili birçok sıkıntı ve hadisenin gerçekleştiği, tüm çıplaklığı ile gözler önündedir. Bu seçimler, Türkiye Cumhuriyeti açısından bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Hatta bize göre Cumhuriyet tarihinde, en önem arz eden seçim gözüyle bakmaktayız. Hal böyle iken; seçim güvenliği konusu da, ister istemez ana gündem maddemizi oluşturmaktadır.  Yani anlayacağınız öyle bir seçim olacak ki; her ne olursa olsun, bu kez trafolara kedilerin girmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.