Önlem için mücadele edelim!

Önlem için mücadele edelim!

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan fabrikalarda koronavirüse karşı önlem alınması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, Türkiye'de de tespit edilen koronavirüse ilişkin açıklama yaptı. "İşçilerin sağlığı patronların insafına bırakılamaz" denilen açıklamada talepler sıralandı, işçiler mücadeleye çağrıldı. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan imzalı açıklamanın detayları şöyle: 
"Okullar, hastaneler, kamu iş yerleri, toplu taşıma araçları, yüzlerce işçinin bir arada çalıştığı fabrikalar... Yani, toplu halde bulunulan yerlerde virüsten korunmak için önleyici tedbirler alınıyor mu?

Koronavirüsün (COVID-19) insandan insana bulaştığını artık hepimiz biliyoruz. Tokalaşmamak, öpüşmemek, sarılmamak, ellerin bol su ve sabunla sık sık yıkanması, yanımızda kolonya ya da dezenfektan bulundurmak, hapşırma ya da öksürme sırasında ağzımızı kapatmak artık hepimizin bildiği basit önlemler.

SAĞLIK HAKKI HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR OLMALI!

Sağlık hakkının adım adım paralı hale getirildiğini, devlet ve üniversite hastanelerine ayrılmayan ödeneklerin özel hastanelere aktarıldığını hepimiz biliyoruz. Koronavirüs bir halk sağlığı sorunudur. O zaman; Hükümet ve Sağlık Bakanlığı bir salgın ortaya çıkmadan gerekli, koruyucu tedbirleri bir an evvel almak zorundadır. Tüm emekçiler sağlık hakkına ücretsiz ve en kolay şekilde ulaşabilmelidir. Tüm devlet ve üniversite hastanelerinin yeterli personel ve ekipmanla virüse tanı koyan, tedavi eden merkezler haline getirilmesi sağlanmalıdır. Maske, dezenfektan, düzenli ve sağlıklı beslenebilmek için gerekli gıda yardımı halka ücretsiz bir şekilde ulaştırılmalıdır. Halkın sağlığı her şeyin önündedir.

Belediyeler hızla harekete geçerek; toplu taşıma araçları, parklar, banklar gibi halkın toplu kullanımına açık her yeri sık sık dezenfekte etmeli, sokak ve caddeler yıkanmalıdır.

PATRONLARIN İNSAFINA BIRAKILAMAZ!

Kocaeli bir işçi kenti; on binlerce işçi, bu fabrikalarda eğer gerekli tedbirler alınmazsa büyük risk altında çalışıyor. Öncelikle; tüm fabrikalarda işçiler hızla sağlık taramasından geçirilmeli ve işçilere korunma yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapılmalıdır. Virüsün yüzeylerde 1 günden fazla canlı kalabildiği biliyor. Bu nedenle;

* İşçilerin toplu bulunduğu yerler; servisler, soyunma odaları, yemekhaneler, tuvaletler sık sık dezenfekte edilmeli,
* Fabrika içlerine işçilerin kolayca erişebileceği noktalara dezenfektan cihazları yerleştirilmeli. Üretim sahası ve ofislerde bulunan her türlü masa, sandalye, trabzan vb. gün içerisinde sık sık temizlenmeli,
* Yemekler bağışıklık sistemini güçlendirecek, dengeli ve sağlıklı beslenmeyi sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmeli,
* İşçilerin iş yükü hafifletilmeli, bedenen ve ruhen dinlenebilmeleri sağlanmalı,
* Virüsün yayılma ihtimali karşısında her fabrikanın acil eylem planı olmalıdır. Olası bir durumda işçiler üretime ara verilerek ücretli izne çıkarılmalıdır. 'Ne olursa olsun üretim sürsün' mantığına izin verilmemelidir.
* Bakanlık fabrikaların gerekli önlemleri alıp almadığını denetlemeli, almayanlara yaptırımlarda bulunmalıdır. İşçilerin sağlığı patronların insafına bırakılamaz!

Emek Partisi olarak; tüm emekçileri bu önlemlerin alınmasını sağlamak üzere birleşmeye, 'Emekçilerin sağlığı kapitalizmin kar hırsına kurban edilemez' diyerek mücadeleye çağırıyoruz." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum