Onlar sünnet çocuğu sanki: Oldu da bitti maşallah!

Onlar sünnet çocuğu sanki: Oldu da bitti maşallah!

Nuh Çimento’nun yeni tesisine dair ÇED toplantısı Kurtlar Vadisi senaristlerine parmak ısırttı! Katılım için gerekli imza, “Covid-19 önlemi” diye toplandı… Tamamlamayan toplantı tutanağında, “Açılış yapıldı” ifadesi Nuh Çimento için yetti!

Yorum haber

 

İddialar ve emarelere göre devlet halkı “sünnete nazlanan çocuk” kandırır gibi kandırdı

 

Aslında Nuh Çimento’nun Çerkeşli’deki yeni tesisi için düzenlenecek ÇED toplantısının, “Kurtlar Vadisi” dizisini aratmayacağı, salı günü akşamından ilk işaretini Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından verildi. Şayir’in yalanlamaması ve şahsını telefonla aradığımızda yanıt vermemesi bir tarafa 24 saati aşan sürede dahi geri dönüş yapmamasından ötürü iddiadan gerçeğe dönüşen vakaya göre..

İDDİADAN GERÇEĞE: BÜYÜKAKIN ENGELLEDİ

Gerek mecliste gerek sağda solda yaptığı konuşmalarda ÇED toplantısına katılacağını söyleyen Hamza Şayir, salı günü akşamı kayınvalidesini Covid-19’dan kaybeden HDP İlçe Başkanvekili Kadir Demir’e taziyeye gitti. O esnada ÇED toplantısı gündeme geldi. Başkan Şayir yine gideceğini söyledi ve yine o sıralarda Şayir’in cep telefonu çaldı. Arayanın KBB Başkanı Tahir Büyükakın olduğunu söyledi. Kıyı kenar bir yere çekildi ve dönüşte yine ÇED gündeme geldiğinde bu sefer katılmayacağını ifade etti.  

HALK ŞAYİR’İ “Tİ”YE ALDI!

Şayir toplantı sabahı da ilçeye, “Ankara’ya gitti” söylentisi yayıp Dilovası’nın çıkarları için canını dişine takan başkanmış imajı verip çok hayati bir vakada Dilovası ve Dilovalı’yı yalnız bıraktığını örtbasa yöneldi. O söylenti dahi halktan tepki çekerken günün esprisini ismi bizde saklı bir Dilovalı yaptı: “Ankara’ya mı gitti. ÇED’e gidecekti. Ama ÇED Tavşancıl’da. Herhalde yerleri şaşırdı!

 

Toplantının gerçekleştiği Tavşancıl Sahil Restaurant’ın tam kapı girişinde biri firma personeli, diğeri devlet memuru olmak üzere iki kişi yer aldı.

MASKE VE DEZENFAKTAN NUH’TAN

Firma personeli tarafından dileyene maske verilip dezenfektan sıkıldı. Devlet memuru tarafından imza toplandı. Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, imzanın katılımla ilgili olup olmadığını sordu. Devlet memuru, “Hayır. Covid-19 tedbirleri kapsamında bu” dedi. Toplantıya katılanlardan biri veya bir kaçında Covid teşhis edilirse, temasta bulunduğu veya bulunma ihtimali olan kişilerin takibi için olduğunu izah etti. Bilikli, “Öyle mi. Ben yine de imzalamayayım” dedi ama tutanağa çok sayıda imza, çoktan toplanmıştı.

RUHSAT NUMARALI “COVİD TAKİP” TUTANAĞI

Öte yandan tutanağın üstünde özetle… “Nuh Çimento tarafından yapılması planlanan kırma eleme ve yıkama tesisi kapasite artışı projesi ile ilgili halkın katılımı toplantısında bulunanlar listesi” yazılıydı. O bölümün başlangıcında toplantının nokta atışıyla yeri, saha mevkiinin ruhsat numarası da yer alıyordu ancak, “Covid-19’un C’si dahi yoktu. (Belgenin fotoğrafı tarafımızdadır. Bu iddiamız belgelidir)

ÖNCE LODOS, SONRA FIRTINA

Toplantının gerçekleştiği salonda beklenen “kuvvetli fırtına” önce denizden etkili gelen “lodos” ile kendisini hissettirdi. Kısa süren bu tartışma sonrası, “kuvvetli fırtına” aniden çıktı. Herkesin bir şeyler söylediği, ÇED karşıtı Dilovalılar’ın üstelik 20 günlük süreye rağmen disiplinsizce tepki gösterdiği toplantıda en büyük sıkıntıyı basın yaşadı. Kimin kime neden niçin tepki gösterdiğini anlamakta zorlandı.

NUH ÇİMENTO İŞGÜZARINDAN BASINA İFTİRA

O hengame esnasında ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Ekşi toplantının iptal edildiğini açıkladı. ÇED toplantısını dün haber sitemizden anlık gelişmeleri duyurarak da aktarmıştık. Sahadaki arkadaşımız Ekşi’nin etrafının dolması üzerine Nuh Çimento’nun masasına yakın bir yerden gazetemize telefon açıp o gelişmeyi site için yazdırırken Nuh Çimento ekibinden ismi sorulmayan, işverenine şirin gözükme çabası içinde olduğu tavırlarından belli bir işgüzar, “Yalan haber” yazdırıldığı iftirasında bulundu ama, “Devletin memuru söyledi” şeklinde ağzının payını alarak geri çekildi.

TOPLANTI AÇILMIŞ OLUP…

Güneş Ekşi o karmaşa esnasında bir taraftan katılımcılara yanıt vermeye çalışırken diğer taraftan tutanağı hazırladığı ve okudu. Tutanağın toplantının yeri, içeriği gibi bilgilendirme kısmının ardından, “… Halkın katılım toplantısı açılmış olup, halk bilgi edinmek hakkını kullanmak istemediğini belirtmiş olup, toplantı sona erdirilmiştir” dedi. Tutanağa Ekşi’nin yanı sıra el yazısı olduğu için soyadları net okunamayan ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden mühendisler Mehmet Bey ve Şebnem Hanım ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden Cankut Gönenç ve Turgut Demir imza attı. 

O TANIMLAMA YETTİ

Tutanağın o şekilde okunup tutulmasının ardından salonda ilk tepki YRP Dilovası İlçe Başkanı Ercan Oğuz’dan geldi. Oğuz kati bir dille, “ÇED geçti” dedi. Tutanakta yer alan, “Halkın katılım toplantısı açılmış olup” ifadesinin “açılmış olup” bölümünün toplantının yapıldığına ve teferruatın yerine getirildiğine dair yeterli tanım olduğunu söyledi. Salonda sesler ve tansiyon yine yükselirken bir ara elektriklerin kesildiği de fark edildi.

OPERASYONA ÇIKAN POLAT

ALEMDAR VE EKİBİ MİSALİ…

 

Oğuz ve diğer tepki sahipleri, “Bu tutanak olmaz. Yenilenmeli. Salonu terk etmiyoruz” denirken.. Üstelik o hengamede Kurtlar Vadisi’nde apar topar süratle operasyona çıkan Polat Alemdar ve arkadaşları misali Güneş Ekşi ve arkadaşlarının terk ettiği ancak, “Tutanak yenilenmeli” denildiğinde anlaşıldı. Toplantının Devlet memurları masasında bir kişi dahi yoktu. 

NE DEDİLER?

YRP Çayırova İlçe Başkanı Ercan Oğuz’a sorduk: “ÇED geçti dediniz. Ne demek istediniz.”

Avukat Recep Dursun’a sorduk: “Çerkeşli’deki tesisin ÇED’inin Tavşancıl’da yapılması, hukuki mi?”

ÇED toplantısı, öncesinden sonrasına dair inciğine cinciğine tüm detaylar, zamana yayılarak www.gebzehaber.net’te...

 

FOTO

 

OOOO KİMLER GELMİŞ: Toplantıya halen Dilovası Belediyesi’nde bu dönem üst düzey görev üstlenen, Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş de katıldı.

ercan-gunes-(1).jpg

 

Ercan Teker’in başkanlığı döneminde adını ülkeye duyuran; dönemin TTB Başkanı’nı, efsane akademisyen çevre ve insan dostu Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu’nu ağırlayan ancak zamanla tabelasının varlığından bile şüphe edilen EKOSDER’in bugünkü başkanı, Dilovası Belediyesi personeli İsmail Sami de katıldı.

 

ekosder-4-(1).jpg

Onlar da kalabalıkta bazı tepkiler gösterirdi ama gözlemlediğimiz kadarıyla, Dilovalılar’ın çoğun onları hiç samimi bulmadı.  

 

akdemir.jpg

 

BU DA FUZULİ TEPKİ: CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir fazla bilgi sahibi olmadığı bir konuda fikir yürüttü. İddiasına yanıt verildi ama yine tatmin olmadı. Bu gibi resmi ilanların hangi gazetede yayınlanacağını ilanı veren değil, Devlet’in ilgili kurumu belirler. Aydemir toplantı öncesi, “Anadolu’da bir gazeteye, Dilovası’nda olmayan gazeteye ilan verildi” iddiasında bulunmuştu. Toplantı esnasında ilan verilen gazeteleri sordu. Nuh Çimento masasında ulusalda Yeni Mesaj, yerelde Gebze Gazeteleri getirildi ve gazeteleri kendilerinin seçmediği anlatıldı. Aydemir bu sefer de, “Yeni Mesaj, Dilovası’nda kaç satıyor?” deyip fuzuli hale gelen tepkisini ısrarla sürdürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.