Önce yoksullar ve çocuklar

Önce yoksullar ve çocuklar

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Sazlıdere’deki halk toplantısı öncesi tespit ettiği yoksul ailelere her türlü yardım; toplantı arası da çocuklar için oyun parkı ve düşmesinler diye parmaklık talimatı verdi

dinledi-002.jpg

 

Öte tarafları süpürüyorlar da bizim buralara niye bakmıyorlar? Gecekondu ise gecekondu, fakir isek fakiriz.

 

Herkesten, her şeyden uzak. Çoluk çocuğun sosyal yaşantısı

yok. O yüzden her şeyden mahrumuz.

 

Bize kimse bakmıyor. O yüzden işte böyle.”

 

Tahir Büyükakın: Haftada kaç kere gelsin çöp arabası.

 

“Valla, çöp arabası geliyor. Orada hazır alıp, koyup gidiyor ama...

 

KÖYÜN YAŞANTISI BİZDEN GÜZEL

 

Alt yapısı yok. Sosyal yaşantısı yok. Pislik, her şey. Yağmur yağdığı zaman hep geri geliyor lavabolar. Lağımlar dereden geçiyor, açık. Her şey açıkta yani. Yazın sinekten durulmuyor. İnek var, her şey var burada yani. Köyden bir farkı yok. Köyün yaşantısı bizden güzel.

 

Tahir Büyükakın: Bir bakalım, bakalım.

 

BÖYLE KARŞILADILAR

 

camur.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın çok büyük sorunları olan Çayırova Cumhuriyet Mahallesi, Sazlıdere Mevkii’ndeki diyalogları yukarıdaki paragrafta yer verdiğimiz diyaloglar ile başladı. Sazlıdereli, Büyükakın’ı çözümünü belediyeden beklediği sorunları anlatarak karşıladı.

 

TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYIN

 

Sazlıdere’nin içine doğru girince derme çatma evinin bahçesinde uğraş içindeki Arif Güler’in eşine denk gelen Başkan Büyükakın birim müdürlerine, “Tüm bilgilerini alın. Ne ihtiyacı varsa karşılayacaksınız. Sosyal hizmetler dairesi ile görüşün” dedi.

anlat.jpg

 

Arif Güler de dört seneden beri yemeğinin Tuzla Belediyesi tarafından verildiğini ve günde bir öğün yemek gönderildiğini, karanlıkta oturduğunu söyledi.

 

PARK İÇİN YER TAHSİSİ   

 

Açık havada gerçekleşen toplantıda bir süre vatandaşı da dinleyerek bölgeye dair bilgi ve kanaat edinen Büyükakın,

 “Bittiyse ben de bir şeyler söyleyeyim. Birincisi burada acilen yani kalıcı çözüm üretilene kadar bu çocukların oynayacağı bir parktır yapılmalıdır” dedi. Park ve Bahçeler Müdürü Cenan Turan’dan yer ayarlamasını istedi.

 

SİZİNLE BERABER YAPAR

 

Büyükakın bir vatandaşın, “Bir önceki park gibi olmasın da hani. Bina yapıldı. Bütün moloz üstüne döküldü. Park diye bir şey kalmadı ortada. İkinci el mi, başka bir şey mi?” şeklindeki sorusunu, “Cenan Bey geldiğinde sizinle beraber yapar” diye yanıtladı.

 

PARK, PARMAKLIK, PARKE   

 

aysegul.jpg

 

Fen İşleri Müdürü Ayşegül Yalçınkaya’yı da yanına çağıran Büyükakın, “Şimdi Cenan Bey ile beraber burada, kalıcı değil de günlük ihtiyaçları çözme anlamında çalışma yapın. Şurada parmaklık falan eksik, çocuklar düşmesin. Eksik parkeler var. Çocuklar için oyun grupları kurun” talimatı verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.