Önce komitemizi sonra tüm odayı dijitalleştiririz

Önce komitemizi sonra tüm odayı dijitalleştiririz

GTO’nun komite seçimlerinde 19 ve 41’nci komitelerde bağımsız mavi listeden aday olan Fikri Şatır proje üreten bir GTO için dijital değişim şart deyip, “Önce komitemizi sonra tüm odayı dijitalleştirmek mümkün” diye konuştu

2022-2026 dönemi yönetimin belirleneceği; GTO Başkanı ve Başkan adayı Nail Çiler hariç aleni veya muhtemel tüm başkan adaylarının çekildiği Gebze Ticaret Odası seçimleri öncesi; diğer başkan adayları çekildi ancak yüksek ihtimalle onların listesinden komiteleri, meclisi hatta yönetimi zorlayacak olanlar vazgeçmedi, çekilmedi. Mavi renkli listeleriyle, bağımsız olarak en az 10 komitede meclisi zorlayacaklar. Onlardan biri; 1996’da Gebze’de kurduğu Netsun Bilişim’i 2017’de Bilişim Vadisi’ne taşıyan Fikri Şatır. Proje üreten bir GTO için dijital değişim şart deyip, “Önce komitemizi sonra tüm odayı dijitalleştirmek mümkün” diye ekleyen Şatır gazetemizin sorularını yanıtladı:  

 


 

-         Gebze Ticaret Odası seçimlerinde iddianız nedir?

 

-         Gebze Ticaret Odası seçimlerine 19. ve 41. komitelerde bağımsız listelerle giriyoruz. Mevcut yönetim bizi desteklemelerine yönelik çağrılarımızı karşılıksız bıraktı, onlar da kendi listeleri ile kampanya yaptılar. Biz teknoloji odaklı firmalardan oluşan 19’ncu ve 41’nci komitelerimizden üyelerimiz ile birlikte bir ekosistem kurarak kendilerine, birbirlerine, neticede Gebze ve ülkemize faydalı projeler uygulanabileceğini söylüyoruz.

 

-         Rakibiniz de aynı şeyi söyler, söylüyor. Sizin farkınız ne olacak?

 

-         Mevcut yönetim üç dönemdir iş başında, ortaya konulan vizyon belli. Bu dönemde firmalarımızın yararına yapılan, daha doğrusu yapılmayan işler belli. Rakiplerimizin bu vizyonda olmadıklarını projelerimiz ile sürdürdüğümüz propagandaya “.... desteğini aldık” veya “.... selamlarını iletiyorum” tarzı propaganda ile cevap vermelerinden belli.
Biz 
tüm meslektaşlarımıza samimi olarak kendi selamlarımızı iletiyoruz, sorunlarının çözümünün dijital araçları etkin kullanarak sektörümüzü dijitalleştirmekten geçtiğini söylüyoruz.

 

-         Mesleğiniz veya işkolunuzda sorunlardan bahseder misiniz?

 

-         1990’lı yıllardan beri Gebze’de faaliyet gösteren meslektaşlarımız Gebze’nin büyümesinden ne kadar faydalanıyor, o yıllarda sektörde Gebze firmalarının payı ne idi bugün ne oldu. Baktığımızda İstanbul firmalarının güçlerini kullanarak Gebzeli rakiplerini ezdiklerini görüyoruz, bunun sonucu olarakta sektörde yerli payı her yıl azalıyor. Buna dur demek için rekabet öncesi işbirliği kavramını özümsemeli kendi komitemizden başlayarak işbirliği kültürünü geliştirmeliyiz.

Bunun yanında yurtdışı pazara erişimden nitelikli istihdama yönelik pek çok projemiz var ve bunları teker teker devreye alarak Gebze’yi Dünya ölçeğinde önemli bir teknoloji merkezi haline getirebiliriz.

 

-         Sizce komite seçiminden sonra başkan adayı çıkar mı?

 

-         Bence başkan adayı çıkmalı ama çıkmaz diye düşünüyorum. Şahsım adıma düşünmüyorum, her türlü saldırıyorlar!

 

 

 

-         Seçimde oy kullanacak komite üyelerine mesajınız nedir?

 

-         Mutlaka seçime katılın, iradenizi kullanın diyorum.
Seçimde “
Ali’ye, biraderin kayınçosuna, bi arkadaşa” söz vererek iradenizi ipotek etmeyin.  Sizi seçimden seçime hatırlayan, aidattan aidata hatırladığınız Gebze Ticaret Odası’nı kendi komitemizden başlayarak dijitalleştirmemiz mümkün. Bir ekosistem yapısı içerisinde gelişmiş ülkelerde olduğu gibi en büyük üyesinden en mütevazi üyesine fayda sağlayan bir komite mümkün, Hep birlikte başarabiliriz.

Bu değişimin içine yer almak için Dijital Değişim Hareketi’ne katılın,
Son olarak;
Yarın hesap sormak için bugün oy verin.

**

 

 

İlk patronu merhum

Engin Kalafatoğlu

kalafatoglunun-ogrencisi.jpg

 

Fikri Şatır'ın ilk patronu, Türkiye’ye bilgisayar teknolojisiyle ilkleri getiren; Engin Kalafotoğlu oldu. Turizm sektöründe önde gelen isimlerinden olana Alaçatı Beach Resort’un sahibi Engin Kalafatoğlu, 17 Haziran 2021'de akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul’da hayatını kaybetti. Kalafatoğlu bir dönem Trabzonspor yöneticiliği de yapmıştı. 

 

**

FİKRİ ŞATIR KİMDİR

 

Netsum’u çarşıdan

vadiye taşıdı. Kitap yazdı

1968 yılında Artvin’in Hopa İlçesi’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Arhavi’de; liseyi Rize’de Rize 2’nci Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu.

1992’den bu yana bilişim sektöründe çeşitli projeler üretti. İlk şirketini 1993’te Trabzon’da kurdu. 1996’da Gebze’de Netsun Bilişim’i açtı. 2017 yılında Bilişim Vadisi’ne taşıdı.

kimdirin-icine.jpg

Milli parklara girişlerdeki UTS (HGS) uygulamaları, fitness için mobil uygulamalar gibi önemli projelere imza attı.   

TÜBİTAK MARTEK’teki Teknoder’in yönetim kurulu üyesi. Karadeniz Çevrecileri/Trabzon üyesi.

Amatör fotoğrafçı. Uluslararası sergilerde eserleri sergilendi. Fotoğraf gezginleri ile Küba adlı kitabı (2015) hazırladı. Kitabın önsözünü Küba Devrimi’nin önderlerinden Che Guevara’nın 30 Ağustos 2022’de uçakta yaşadığı kalp krizinden ötürü hayatını kaybeden oğlu Camilo Guevara yazdı.

Evli ve bir çocuk babası.

 

kuba.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.