Ön seçim ‘vaat eden’  Çınar: Kadın eli değmeli

Ön seçim ‘vaat eden’ Çınar: Kadın eli değmeli

CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Suna Çınar, Çayırova Belediyesi tarihinde belediye meclisine CHP’li kadın üye girmediğini hatırlatıp, “Kadın eli değsin istiyoruz” dedi. Ön seçimi her aşamada uygulama sözü verdi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü’nde başkanlığa bu dönemde aday olan Suna Çınar, 1992’den kurulan Çayırova Belediyesi’nde gerek iktidar gerek muhalefette iken CHP’li kadın üyenin gelmediğini kaydetti. Çayırova Belediye Kültür Salonu’ndaki kongrede konuşan Çınar şunları kaydetti:

SİZLERDEN ALDIĞIM GÜÇLE

“Ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşunda olduğu gibi dayanışmayı yeniden örgütlemek, birleştirici olmak, yerelde iktidara gelen partimizin genel de ve bölgemizde de iktidara gelebilmesi için yönetimimde ki değerli arkadaşlarımla beraber sizlerden aldığımız güç ve destek ile adayım .

2023 seçiminin ülkemiz için ne kadar önemli bir dönüm noktası olduğunu hepimiz biliyoruz . Bu bağlamda, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 74 yaşında olmasına rağmen durmadan, yorulmadan ülkemizin çıkarlarını korumak ve mevcut ceberut yönetimden kurtarmak için gece gündüz canla başla çalışıyorsa, bizlerin daha fazla çalışması ve bilfiil sokaklarda halk ile iç içe olmamız gerektiğinin bilinciyle adayım.

HER AŞAMADA ÖN SEÇİM

Ben ve yönetimimdeki arkadaşlarım delegelerin istekleriyle aday olmuş ve karşınızda bulunmaktayız. Seçildiğimizde; partimizin tüzüğünde olan, çeşitli nedenler ile uygulanmayan, partililerle partiyi yönetmenin mihenk taşı olan ön seçimi her aşamada uygulayacağımıza söz veriyoruz.

Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında demokrasi ve tek adam rejimine karşı yapılacak olan seçimlerde partimizin vizyonunu, misyonunu, ilkelerini iyi biliyoruz. Ayrıca hak, hukuk, adalet mücadelemizin önderi Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduğumuzu ve bu bilinçle mücadelemizi en üste taşıyacak, hiçbir zaman yorulmayacak bir ekip ile bu görevi benimsediğimizi bilmenizi istiyoruz.

Şunu çok iyi biliyoruz ki; Bizler her zaman sokakta birlik olmak zorundayız. Çünkü birlikte olursak, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmüş, fabrikalarını, tersanelerini talan etmiş, insanlarını ayrıştırmış, kaynaklarını bilinçsizce beton yığınlarına ve yandaşlarına peşkeş çekmiş bu iktidarı def edebileceğimizi biliyoruz.

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE

Bizler bu süreçte birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye mecburuz .. Bizler iktidara yürüyen kararlı bir örgütüz. Cumhuriyetimizin kazanımlarının tüm yönleriyle uygulandığı ve yaşandığı; üstünlerin değil hukukun üstün olduğu; doğaya, kadına, gençlere, fikirlere saygı duyulduğu; farklılıkların ötekileştirilmediği bir ülke olacağımıza dair inancımı, umudumu her şeye rağmen korumaktayım.

İlçe başkanının vasıfları arasında iki şartın olması gerektiğine inanıyorum. Birincisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilke ve esaslarına inanmalı ve bunlara bağlı örgüt bilincine ve ahlakına sahip olmalı , ikincisi örgütün en alt kademesinden en üst kademesine kadar görev yapmalı, sokak sokak ev ev çalışmayı tecrübe etmeli. Bu vasıfların hepsine ben ve ekibim sahip olduğumuzu düşündüğümüz için  adayım.

KADIN ELİ DEĞSİN İSTİYORUZ

İlçemizde belde döneminden bu güne kadar, ilçe başkanı ve meclis üyeliği görevinde bir kadın arkadaşımızın görevlendirilmemiş olmasından üzüntü duyduğum için partimize gönül vermiş her kadını temsilen adayım.

Güzel yurdumuzda, her geçen gün demokrasimizi örseleyenleri, her fırsatta Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek için sinsice pusuya yatan , AKP iktidarını bir daha hortlamayacak şekilde tarihin derinliklerine gömecek , siz değerli yol ve mücadelemizin her kademesindeki arkadaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.