Omega 3: Omega 3 Ne İşe Yarar? Omega 3 İçeren Besinler!

Omega 3: Omega 3 Ne İşe Yarar? Omega 3 İçeren Besinler!

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan depresyonu önlemek için en etkili seçeneklerden biridir.

Genç bir cilt ve uzun bir yaşam için sağlıklı yağ asitleri vazgeçilmezdir. Vücut için oldukça önemli olan Omega 3 yağ asidi, hücrenin temel yapı taşlarından biridir. Vücut tarafından yapılamayan bu yağ asidi, dışarıdan yiyecekler vasıtasıyla alınır. Sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak için günlük beslenme listesinde mutlaka yer almalıdır.

Omega 3 İçeren Besinler
Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan depresyonu önlemek için en etkili seçeneklerden biridir. Omega 3 yağ asidi denildiğinde aklımıza ilk gelen balıklar olsa da, başka besinler de bu yağ asidini içermektedir. Balık sevmeyenlere alternatif oluşturan bu besinler hangileri diye merak ediyorsanız, listede yer alan besinleri tüketebilirsiniz.

Ceviz
100 gr ceviz tükettiğinizde, ortalama 9 gr Omega 3 yağ asidi alırsınız. Yararları saymakla bitmeyen ceviz, doymamış yağlar yönünden de oldukça zengindir.

Somon
En yağlı balık olarak bilinse de bir o kadar sağlıklıdır. En lezzetli balıklardan biri olma özelliğinin yanında somon, Omega-3 de içerir. Bir porsiyon yani ortalama 200 gr somon yediğinizde 5 gr Omega 3 alırsınız.

Keten Tohumu
Diyet yaparken salataların, yemeklerin üzerinde kullandığımız ve kilo vermeye katkısı olduğu söylenen keten tohumu, aynı zamanda Omega 3 yağ asidi içeren besinler arasındadır. 100 gr’ındaki oran 23 gramdır.

Keten Yağı
Balık sevmiyorum nasıl omega 3 alacağım diyenler için 100 gr’ında tam 50 gr Omega 3 yağ asidi bulunduran keten yağını öneriyoruz. Ancak bu yağın değerini korumak için çiğ olarak ısıtılmadan tüketilmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.