Olumsuzluklar, bazen de güzel şeyler !..

Olumsuzluklar, bazen de güzel şeyler !..

Ülkemiz ve doğal olarak yaşadığımız kentlerin nüfusu, uzun süredir siyasi gerilimler altında yaşıyor. O nedenle, duyulacak en küçük güzel bir haber bile gülümsetiyor ve yüreğimize su serpiyor.

Kocaeli’de, kentin sahipsizliği yüzünden yaşanan çok sayıda olumsuz olay, halkı bezdirdi. Bu olumsuzluları gidermekle görevli olan yetkililerin duyarsızlığı ya da ‘’olur böyle şeyler, işin fıtraftında var’’ yaklaşımları gerginliği artırıyor.

Kısa bir süre önce duyumunu aldığımız haber, kent halkını doğal olarak üzüntüye boğdu.  Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Zelal Ekinci’nin kamu görevinden uzaklaştırılınca, kurucusu ve tek öğretim üyesi olduğu Çocuk Romatoloji Bilim Dalı artık hizmet veremez hale getirildi.

Mağdur edilen hastalar mı?

Onlar, İstanbul’a yönlendiriliyor, asistanların eğitimleri de aksıyor.

Düşünebiliyor musunuz ?

Bu durum, sağlık politikaları ve bilimsel çalışmalar açısından ne kadar utanç verici ?

İşte, bu tür haberleri duyunca, gerçekten de ‘’güzel şeyler de oluyor’’ deme ihtiyacı depreşiyor.

Yine birkaç gün önce, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin çatısına bayram için asılan brandaları sökmek amacıyla çıkan bir işçi, dengesini kaybedince  4 metrelik havalandırma boşluğuna düşmüş, itfaiye ekiplerince kurtarılarak tedavi altına alınmıştı.

Her ne kadar durumu ağır olmasa da, bu düşüş, gerilim içinde yaşayan halkımızın yeni bir üzüntü kaynağı olmuştu bile.

Dahası var, kenti içinden çıkılmaz hale getiren tramvay hattı inşaatının yanında başlanan kanalizasyon yenileme çalışmaları sırasında işinin ehli olmayan firma personelince doğalgaz boru hattının 4-5 kez patlatılmasıyla yaşanan tehlikeler.

Ve birkaç gün sonrası…

Aynı gün içinde gerilmemize neden olan iki farklı olayla çok üzüldük. Ama, elimizden maalesef bir şey gelmiyordu.

İlk olayda ölüm yoktu ama üzücüydü…

İnşaatın temel kazısı çökmüş ve toprak yığını altında kalan 2 işçiden 1’i ağır yaralanmıştı.

Ardından, eczacı genç bir kadının evinde ölü bulunması olayını duyunca, ‘’yine mi’’ demekten kendimizi alamadık.

Bu kadar olumsuzluğun ardından güzel şeyler olmalıydı…

Umudumuzu diri tutmaya, ‘’mutlaka güzel şeyler de olacak’’ inancımızı tazelemeye ihtiyaç duyarken, kent ve ülke yaşamına ilişkin çok sayıda konuya olan duyarlılıklarını gizlemeden gösteren Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden güzel bir haber aldık.

Ülkede yaşanan aktüel gelişmelere ve kendi özlük haklarına yönelik saldırılar karşısında pek de alışık olunmayan ama belleklerde kalıcı olan yöntemlerle tepki gösterip kamuoyu oluşturuyor.

İşte, bunlardan birini de geçtiğimi günlerde sergileyen öğrenciler, gerçekten de ‘’güzel şeyler oluyor’’ dedirttiler.

Öğrenciler, şort ve mini eteklerini okulun duvarına asıp, şort giydiği için İstanbul'da saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi'ye destek verdi.

Grup, yeni eğitim-öğretim yılının ilk günündeki bu eylemle metrobüste şort giydiği gerekçesiyle saldırıya uğrayan hemşireye destek olduklarını ironik dille kamuoyuna aktardı. Duvara, "Şortuma dokunma, Ayşegül Terzi'nin sesi ol" yazılı dövizler de asan öğrenciler, kendi kulvarlarındaki duyarlılıklarını sergilerken, ‘’Güzel şeyler de oluyor’’ dedirten başka bir olayın özneleri oldu.

Size de teşekkürler, duyarlı öğrenciler…

Bir güzel şey daha var, o da Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) akademik ve idari personelinden geldi.

Üniversitede, 40 hobi bahçesi oluşturulmuş. Çitlerle bölünüp sulama sistemi ve bahçe ekipmanları ile donatılan hobi bahçelerinde kimyasal kullanmadan yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık ve kabak gibi ürünler toplanıyor.

Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, "Hobi bahçelerinde ürünlerini kendi elleri ile yetiştirmeleri tüm akademik ve idari personelimiz için büyük haz oldu. Tükettikleri doğal ürünler ve bu alanda oluşturdukları yaşam kalitesi motivasyonu arttırdı" derken, farklı bir yaklaşıma işaret ediyordu.

Hobi bahçeleriyle ilgilenen akademik ve idari personel, toprakla buluşup iş ve şehir yaşantısının yoğunluğundan arınıyor, böylece yaşam kalitesini biraz da olsa artırıyor.

Böylesi güzel şeyler de olabiliyor(muş)…

 

(Sürecek)

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 84 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi