Öldürdüler, yine korkuyorlar

Öldürdüler, yine korkuyorlar

 

Ali İsmail Korkmaz adı, Gezi eylemleri sırasında polis marifetiyle öldürülmesi üzerine duyulur ve bilinir oldu. O, bir emekçi çocuğuolarak Eskişehir'de üniversite okuduğu sırada katıldığı Gezi eylemleri sırasında, polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmişti.

Ali İsmail'in, fanatik denecek kadar bir Fenerbahçe sevdalısı olduğunu da arkadaşları ve ailesi paylaştı. İyi ki de paylaştılar. Bu paylaşım, Fenerbahçe tribünleri ve kulübünde karşılık buldu. Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yenilmez'' sloganları Şükrü Saraçoğlu stadının tribünlerinde fazlaca yankılanmaya başlayınca, Ali İsmail'in cellatları durumdan rahatsız oldu.

İşte bu rahatsızlık, AKP faşizmine boyuneğmek istemeyen yüzbinleri yanyana getirdi. Kendisi de AKP-Cemaat kavgasının arasında kaldığı için cezaevine girmek zorunda kalan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, birden bir manevra yaparak, ''hiç kimse, Ali İsmail için bestelenen marşın Şükrü Saraçoğlu Stadyumu tribünlerinde söylenmesini ve onun adı geçen sloganın atılmasını engelleyemez'' deyiverdi.

Bu, bir anda havayı değiştirdi ve Fenerbahçe taraftarlarını da safları sıklaştırır hale getirdi. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de bu büyük aileye katılmalıydı, herkes böyle düşünmeye başlamıştı. Korkmz ailesine bir davet çıkartıldı, onlar da daveti karşılayarak kalkıp İstanbul'a geldiler.

Oğlunun uğruna yaşamını yitirdiği Gezi Parkı'nı görmek isteyen Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz ve kardeşinin katledilmesi karşısında dik duruşunu bozmayan ağabey Gürkan Korkmaz, Taksim'e çıktığında, onları kucaklamak isteyen binlerce insan saatler öncesinden bekleyişlerini sürdürüyordu.

Ama, o da ne ?

Park yine polis işgali altında ve Ali İsmail'i öldüren anlayış, aileyi karşılamak için orada bekleyenlere yine saldırıyor.

Uzun pazarlıklar sonucu Anne Emel, baba Şahap ve ağabey Gürkan Korkmaz Gezi Parkı'na girebiliyor. Ama, basın ve Taksim Meydanı'nda bekleyişini sürdüren yurttaşlar içeri alınmıyor.

Ağabey Gürkan Korkmaz, "Biz buraya eylem yapmaya gelmedik. Ali İsmail Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybetti, annem de burayo gezmek istedi. Ama yine aç-kapa, izin vermediler. Ali'nin bir sürü ağabeyi var. Onlar girmiyorsa biz de girmeyiz" diye konuşuyor.

Korkmaz ailesi, Ali İsmail'in yüzlerce ağabeyi ve ablasıyla birlikte parkı gezerken yalnız olmadıklarını hissedeceklerdi. İşte, onu katledenler bundan korktu. Bu buluşma o yüzden tehlikeliydi ve engellenmeliydi.

Ama olsun, anne Emel, baba Şahap ve ağabey Gürkan'ın pazar günü oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında tribünlerdeki binlerce Ali İsmail ile buluşmalarını kimse önleyemedi.

Öldürenlerin, korkularında ne kadar haklı olduklarının kanıtı Şükrü Saraçoğlu'nun tribünlerinde hayat bulan Ali İsmail ve Gezi Ruhu'ydu...

 

 

 

Bu yazı toplam 71 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi