Okulların sorunları masaya yatırıldı

Okulların sorunları masaya yatırıldı

"Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında okullarımızda alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları Dursun Balaban, Abdul Rauf Ulusoy, Aslan Avşarbey, Yusuf Cıbır, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, İl Göç İdaresi Müdür V. Mehmet Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, daire müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda toplantının hayırlı oması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Hepinizin bildiği gibi bu hafta kuruluşumuzu, kurtuluşumuzu hep birlikte kutlayacağız. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı ve Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

 

“EĞİTİM STRATEJİK BİR ALANDIR”

Dünyada mükemmel bir eğitim sisteminin olmadığını belirten Vali Yavuz; Eğitim; ulusların onurlu, haysiyetli, hür ve bağımsız yaşayabilmesinin ön koşuludur. Dolayısıyla eğitim herhangi bir alan olmayıp, aslında stratejik bir alandır. Bu nedenle dünya her zaman eğitim sistemlerini tartışıyor, çocuk ve gençlerini hayata nasıl hazırlayabileceğinin hazırlıklarını ve görüşmelerini yürütüyor. Bugüne kadar dünyada mükemmel bir eğitim sistemi de bulunmuş değildir. Çünkü dünya var olduğundan buyana bilgi hiçbir zaman bu kadar çabuk üretilmemiş, yayılmamış ve çabuk eskimemiştir. Böylesine dinamik değişim ve dönüşümün hızlı olduğu, vatandaş ve devlet ilişkilerinin yeniden tanımlandığı bu dünyada artık dün, bugün ve an her zaman değişiyor.  Dolayısıyla çocuklarımızı bugüne göre değil, yarına göre yetiştirmek, hür ve bağımsız, müreffeh yaşamamızın temel koşuludur.

 

CUMHURİYET TARİHİNİN 2,5 KATI OKUL YAPMIŞTIR

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 21 okulda bina güçlendirilmesini tamamlamayı planladıklarını belirten Vali Yavuz; “İlimizde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 1455 eğitim kurumunda   26 bin 795 öğretmenimiz, 416 bin 360 öğrencimize eğitim vermektedir.   Okul türlerine göre baktığımızda ise okul öncesi eğitim kurumlarında 44 bin 969, ilkokullarda 129 bin 849, ortaokullarımızda 119 bin 149, liselerimizde ise 119 bin 178 öğrencimiz eğitim ve öğretim görmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 20 yılda biraz önce bahsettiğim stratejik hedeflere ulaşmak için özellikle eğitimin fiziki altyapısını geliştirmek, daha iyi donatmak için önemli çalışmalara imza atmış, neredeyse Cumhuriyet tarihinin 2,5 katı okul yapmıştır. Nitekim ilimize baktığımızda 2021 yılında toplam 16 projede 314 yeni derslikten oluşan 13 okul, 2 ek bina ve 1 spor salonu eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir.  Yine toplam 171 derslikli 8 projemizin inşaatı ise halen devam etmektedir. Ayrıca toplam 486 derslikli 33 projemiz ise sözleşme, ihale ve proje aşamasında olup, en yakın zamanda ilimize kazandırılacaktır. 2021 yılında 12 ilçemizde toplam 232 eğitim kurumunun genel onarımı tamamlanmış, 14 eğitim kurumunun onarımı ise halen devam etmektedir. 2020 yılında 13 okulumuzun bina güçlendirmesi yapılmış, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ise 21 okulumuzun bina güçlendirilmesini tamamlamayı planlamaktayız. İlimizde 12 bin 16 öğrencimizi 871 servis aracıyla her gün okullarına taşımaktayız.

 

1,5 MİLYON TALEBİ KARŞILAMIŞTIR

Covid-19 salgını ile yoğun bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayan Vali Yavuz; Dünyayı kasıp kavuran ve bizi de etkileyen Covid-19 salgını ile de yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Sosyal Vefa Destek Gruplarımız şehrimizde yaklaşık 1,5 milyon talebi karşılamıştır. Evde Bakım ve Evde Sağlık Hizmetleri bakımından 750 bin rakamını geçmiş bulunuyoruz. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşlılarını ölüme terk eden sözde medeniyet mensupları Türkiye’yi örnek almalıdır. Biz hiçbir yaşlımızı evinde çaresiz bırakmadık. Özellikle son 20 yılda sağlık alt yapısının güçlendirilmesi için Hükümetimizin yapmış olduğu yatırımların ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha test ettik. Çünkü salgınlar, büyük savaşlar ve afetler siyasal sistemlerin meydan okumalara karşı ne kadar dirençli olduğunu ölçen en önemli kriterlerdir. İşte bu kritere baktığımız zaman Allah’a çok şükür ki hiç kimse tedavi olamadım, ilaca erişemedim, aşı olamadım diye bir serzenişte bulunacak durumda değildir. Her bir vatandaşımızın kapısına gittik ve aşılama çalışmalarını evlere kadar götürdük.

 

TİTİZLİKLE UYGULAMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bugüne kadar 7,5 milyon maske, 51 ton el dezenfektanı okullarımıza teslim edilmiş, özellikle ‘Salgın Döneminde Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ kapsamında tüm tedbirler planlanmış, titizlikle uygulanmaya devam edilmektedir. Bu kapsamda okullarımıza 1280 temizlik görevlisi TYP kapsamında görevlendirilmiş ve görevlerinin başındadır. Öğretmenlerimizdeki aşılama oranı bugün itibariyle %92,4’dür. Aşısını yaptırmayan ve aşı dozlarını tamamlatmayan arkadaşlarımıza çağrımız biran önce aşılarını olmaları yönündedir. Aşılama oranlarımız ile en geç yarın itibariyle maviye geçebileceğimizi değerlendirmekteyiz. İkinci doz aşılamada da %75’i yakalayarak, aşılama çalışmalarında önemli bir merhale alacağımızı düşünüyorum. Bu kapsamda özellikle benim talimatımla Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ekipleri öğrencilerimizle buluşup, konunun uzmanları tarafından el yıkama ve aşılamanın neden gerekli olduğu hususlarında gerekli bilgilendirmeleri yaptılar, yapmaya devam ediyorlar.

 

HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIRIZ

Mülki İdare mesleğinde devlet geleneği gereği yapılan güzel işlerden çok fazla bahsedilmediğini belirten Vali Yavuz; Bugün sizlere farklı konularda bilgilendirme yapacağız. Bu bilgilendirmelerde doğru bilinen birtakım yanlışları düzeltme fırsatı da bulacağız. Aslında kamunun en önemli görevi; ne yapıp ne yapmadığı, neyin eksik neyin fazla yapıldığı ile ilgili konuları kamuoyu ile paylaşması ve hatta nasıl yaptığını da ifade etmesidir. Elbette devlet adabı gereği biz genelde yaptığımız güzel işleri çok fazla anlatmaya ihtiyaç duymayız. Bu bir devlet geleneğidir. Onu bunu şunu yaptık deme kültürü bizim mülki idare amirleri mesleğinde gelişmiş bir anlayış değildir. Biz sadece yapar, gerisini çoğunlukla halkımızın takdirine bırakırız. Ancak iletişim araçlarının bu denli geliştiği ve neredeyse akşam yemeğinin, sabah kahvaltısının sosyal medyada paylaşıldığı bir dünyada iletişimin de etkili kullanılmasının ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu takdir ediyor, anlıyoruz. Bu bakımdan bizim de bu değişime bir ölçüde ayak uydurmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu toplantıların devamı ilçelerimizde Kaymakam arkadaşlarımızın başkanlığında gerçekleştirilecek ve başta eğitim sorunları olmak üzere diğer sorunları geniş olarak ele alacaksınız. Bugün istedim ki her ilçeden farklı okullarımızı, farklı okul aile birliklerimizi buraya alalım, öğretmelerimiz bizi dinlesin, sormak istediklerini açık yüreklilikle ifade etsinler ve sorunlarımızı çözelim. Bu sunumlar bittikten sonra yerimizi almak suretiyle sorusu olan, sıkıntısı olan veya merak ettiğiniz hususlar konusunda bilgi isteyen bütün katılımcıların sorunlarını samimiyetle cevaplamaya devam edeceğiz” dedi.

 

manset-2-010.jpeg

 

manset-3-007.jpeg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.