'Okullarda bir öğün ücretsiz yemek dağıtılsın’ kampanyası

'Okullarda bir öğün ücretsiz yemek dağıtılsın’ kampanyası

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı ” diyerek imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya ilişkin konuşan dernek başkanı Selda Arslan “ Her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil.  Gıda fiyatlarındaki artış açlık ve yoksulluk olarak evlerimize, çocuklarımızın beslenme çantasına kadar yansıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuklarda beslenmeye bağlı kansızlık, bodurluk, obezite, öğrenme güçlüğü, düşük bağışıklık, zihinsel gelişim bozuklukları artıyor. Çocuklarımız sağlıklı beslenme hakkından mahrum bırakılıyor” dedi.

 

“BAKANLIĞIN, YEREL YÖNETİMLERİN BÜTÇESİ VAR”

Arslan kampanyaya ilişkin hedeflerini açıklarken “ Kadın dayanışma derneği olarak, çocuklarımızın okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkının devlet tarafından karşılanması gerektiğini ifade ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yerel yönetimlerin bunu karşılayacak bütçesi var. Çocuklarımızın sağlıklı beslenme hakkı için gereken koşulları yaratmak onların sorumluluğundadır. Kampanyamızı yaz dönemi boyunca da sürdüreceğiz, hedefimiz 2022- 2023 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın bu hakka kavuşmuş olarak eğitim hayatına başlamasıdır” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.