Okullarda ara bitti vakalar tekrar görülmeye başlandı

Okullarda ara bitti vakalar tekrar görülmeye başlandı

Okullara verilen 1 haftalık aranın ardından eğitim öğretim dönemi kaldığı yerden devam ederken koronavirüs vakaları da görülmeye devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı kalan okullar 6 Eylül itibariyle tekrardan eğitime açılmıştı. Eğitimin başladığı 6 Eylül tarihinden itibaren okullarda çok sayıda vaka tespit edildi. Öğrenci, öğretmen ve okullarda çalışan personeller. Birçok kişide görülen koronavirüs okullarda ekstra tedbir almaya neden olabilir. 6 Eylül’de başlayan eğitim-öğretim dönemine 1 haftalık ara verilmişti. Geçtiğimiz hafta okullarına dönen öğrenciler, öğretmenler ve personellerde tekrardan koronavirüs vakası görülmeye başlandı. Yetkililerin eline ulaşan vakalara göre en az 2 okul müdürü olmak üzere, 21 öğretmen ve 8 öğrencide koronavirüs vakasına rastlandı. Ayrıca en az 4 sınıfta karantinaya alındı.

“TEDBİRLER YETERSİZ”

Eğitim-Sen Kocaeli Başkanı Suphi Yıldırım açıklamalarda bulunarak, “Israrla söylüyorum okullarda tedbirler yetersiz. Sadece maske ve dezenfektan ile korunmaya çalışıyor çocuklar. Mesafe yok. Çünkü çoğu sınıf 40 kişilik sınıflar. Bu kalabalık için sabahçı-öğlenci düzene geçilmeli veya da yeni sınıflar açılarak öğretmen atamaları yapılarak sınıfların öğrenci sayısı azaltılmalı. Ayrıca ekstra olarak personel de atanmalı okullara” dedi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.