Okullara 1640 personel alınacak

Okullara 1640 personel alınacak

Kocaeli’de MEB bünyesindeki okullara 1150’si temizlik, 490’ı güvenlik olmak üzere 9 ay süreyle geçici personel alınacak

Kocaeli’de okullara, Toplum Yararına Program (TYT) kapsamında 9 ay geçici süreyle personel alımı yapacak. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda görevlendirilmek üzere 1150 temizlik ve 490 güvenlik olmak üzere toplam 1640 personel alınacağını duyurdu. Başvurular, 17-21 Ağustos tarihleri arasında İŞKUR internet sitesinden (https://esube.iskur.gov.tr), E-Devlet ve ALO 170 hattı üzerinden yapılabilecek.

HANE GELİRİ

TYP’ye başvuran adaylarda ikamet ettikleri hanenin toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk (1.5) katını aşamayacağı şartı aranacak. Katılımcılardan buna dair beyanname alınacak, asılsız çıkması halinde TYP programları iptal edilecek. Kişi iki yıl cezalı olacak ve kişiye ödenen ücretler geri alınacak. Başvuruda diğer şartlar şöyle:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak.

Son bir aydır çalışmıyor olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak.

Öğrenci olmamak (Açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Güvenlik görevlisi olarak başvuran adayların mutlaka güvenlik belgesine sahip olmaları. Güvenlik belgesinin süresinin program başlangıcından bitişine kadar geçerliliğini sürdürüyor olması. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.