Okulda oyun alanına güneş paneli!

Okulda oyun alanına güneş paneli!

Çayırova, Güzeltepe İlkokulu’nda güneş panelinden elektrik enerjisi üretme sevinci kursaklarda kaldı. Alternatif yerlere karşın panellere yer olarak oyun alanı tahsis edildi

Çayırova’nın Akse Mahallesi’ndeki Güzeltepe İlkokulu’nda güneş panelinden elektrik enerji üretimine yönelik mutluluk, güneş panellerinin çocukların oyun alanının içine yerleştirileceğinden ötürü kursaklarda kaldı. Üstelik alternatif yer olmasına karşın yapılan bu tercih, yer seçiminden ötürü tepki çekti. Gazetemizi arayan öğrenci velileri, “Proje çok önemli. Ayrıca bu proje için okulumuzun seçiliş olmasından ötürü çok mutluyuz. Okulumuzun elektriğini kendisinin üreteceği projeyi destekliyoruz. Ancak alternatif yer olmasına karşın çocukların oyun alanından yer tahsis edilmesini doğru bulmuyoruz. Çocuklarımızın oyun hakkını da elinden alan bu yanlış tercihten bir an önce dönülmesini diliyoruz” dedi.

 

bahce-003.jpg

Foto: Güzeltepe İlkokulu’na yerleştirilecek güneş panelleri için okul bahçesi içinden yer tahsis edilip etrafı tel örgüyle çevrildi.

dar.jpg

Foto: Güneş panelleri için okul bahçesinde, oyun alanından yer tercihinde bulunulması çocukların oyun alanını daraltacak.

alternatif.jpg

 

alternatif-2.jpg

Foto: Okul alanı içinde, arka cephede alternatif yer bulunmasına karşın güneş bahçeleri için oyun alanından yer tercihinde bulunulması velilerin tepkisini çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.