Okulda Cumhuriyet’i kutladı  Fabrikada Atatürk’ü andı

Okulda Cumhuriyet’i kutladı Fabrikada Atatürk’ü andı

Bakır üretiminde Türkiye’nin 51 yaşındaki öncü kuruluşu Sarkuysan, Cumhuriyet’in 100’ncü yılını kurucusu ve her daim destekçisi olduğu Sarkuysan Anadolu Lisesi ile kutladı. Ulu Önder Atatürk’ü 85’nci ölüm yıldönümünde yine SAL ile andı

Gebze’mizde Sarkuysan A.Ş.(Sarraflar ve Kuyumcular Sanayi) tarafından 1986 yılında yaptırılan ve Gebze Sarkuysan Lisesi (Günümüz, Sarkuysan Anadolu Lisesi) adını alan okulumuz yeni binasında 22 Ekim 1986 tarihinde resmen eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.

Sarkuysan A.Ş. yaptırmış olduğu 14 derslikli binamızın yetersiz kalması nedeniyle 1991 yılında 12 derslikten ve bir spor salonundan oluşan ilaveyi de gerçekleştirmiştir.

Kaynak:

**

SARKUYSAN 1972 yılında, ticari hayatımızın önemli merkezlerinden olan Kapalıçarşı'da altın ticareti yapan sarraf ve kuyumcuların öncülüğünde kurulmuştur. İsmi, kurucularının mesleklerini ifade eden SARraf, KUYumcu ve SANatkar kelimelerinin ilk üç harflerinin birleştirilmesinden türetilmiştir.

Şirketin; ülkemizde tamamı halka açık çok ortaklı ilk başarılı kuruluş olarak, sanayileşme tarihimizde özel bir yeri bulunmaktadır. Gebze ve Darıca Bölgesinde sahibi olduğu 175 bin metrekareyi aşan açık arazide yer alan 90 bin metrekareye yakın kapalı alanda, elektrolitik bakır ve mamulleri, bakır boru , bakır lama ve emaye bobin teli üretimi yapan kuruluşun başlangıçta 10 bin ton / yıl olan üretim kapasitesi bugün 220 bin ton / yıla çıkarak bir dünya ölçeğine ulaşmıştır…

Kaynak ve daha fazla detay: https://sarkuysan.com/kurumsal/hakkimizda

**

Bakır üretiminde Türkiye’nin 51 yaşındaki öncü kuruluşu Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi; Cumhuriyet’in 100’ncü yılını kurucusu olduğu Sarkuysan Anadolu Lisesi ile kutladı. Ulu Önder Atatürk’ü 85’nci ölüm yıldönümünde yine SAL ile, genel merkezinin de yer aldığı Darıca’nın Osmangazi Mahallesi’ndeki fabrikasında andı.

TEKRARI 23 NİSAN VE 19 MAYIS’TA DA OLABİLİR…

Darıca’nın Kazım Karabekir Mahallesi’nde de Sarkuysan İlkokulu’nun kurucusu olan firmanın benzer bir aktiviteyi okulun öğrencileri ile, önümüzdeki sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda; Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencileri ile de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda tekrarlayacağı öngörülüyor.

sarkuysan-16.jpg

- Soldan sağa - Ali Sertaç Mecit, Tunca Durak, Demet Altun, Hayrettin Çaycı, Hakan Çelik ve Şükran Aydın

10 Kasım’daki anmada program edebiyat öğretmeni Ömrüm Günen, tarih öğretmeni Sadiye Açık ve felsefe öğretmeni İlknur Demir tarafından hazırlandı. Okul müdürü Hakan Çelik ve müdür yardımcısı Şükran Aydın ile birlikte biyoloji öğretmeni Ali Sertaç Mecit, tarih öğretmeni Tunca Durak, görsel sanatlar öğretmeni Demet Altun ve beraberindeki Sarkuysan Anadolu Lisesi heyeti fabrikada; Sarkuysan A.Ş Genel Müdürü Hayrettin Çaycı ve firma yönetimi tarafından, dört dörtlük bir ev sahipliğiyle ağırlandı.

sarkuysan-20.jpg

Etkinlik kapsamında okul öğretmenlerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

sarkuysan-21.jpg

Atatürk'e olan duygularını tuvallere döken Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma temalı sergi de fabrikada büyük bir ilgi topladı.

sarkuysan-15.jpg

Sarkuysan A.Ş Genel Müdürü Hayrettin Çaycı resim sergisini ilgiyle inceleyip eser sahibi öğrencileri ve öğrencilerde emeği olan öğretmenlerini kutladı. Çaycı, “Bu güzel vatanı Türk Milleti’ne armağan eden,

sarkuysan-17.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı olan, çağının ötesinde fikirleri ve inkılaplarıyla hala yolumuzu aydınlatmaya devam eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yılında minnet ve şükranla anıyoruz” diyerek konuklarına, katkılarından ötürü teşekkür etti.

sarkuysan-9-kopya.jpg

Sarkuysan A.Ş Yönetim Kurulu Raportörü Oğuz Ergüner (soldan ikinci), Sarkuysan Anadolu Lisesi’ndeki Cumhuriyet Bayramı programında Okul Müdürü Hakan Çelik (sol baştaki) ve öğretmenler ile. Ergüner okuldaki programda kısa bir konuşma da yaptı.

sarkuysan-10.jpg

Sarkuysan A.Ş Yönetim Kurulu Raportörü Oğuz Ergüner (ortadaki) bu sefer ev sahibi. Okul Müdürü Hakan Çelik (soldan üçüncü), Müdür Yardımcısı Şükran Aydın (sağ baştaki) ve beraberindeki öğretmen heyeti ile.

sarkuysan-11-kopya.jpg

Tarih öğretmeni Tunca Durak ve biyoloji öğretmeni Ali Sertaç Mecit.

sarkuysan-12.jpg

Sarkuysan Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Tunca Durak.

SAL’DA GÖRSEL ŞÖLEN

sarkuysan-2-kopya.jpg

sarkuysan-13.jpg

sarkuysan-14.jpg

basliksiz-1-kopya.jpgSarkuysan Anadolu Lisesi’ndeki sıradışı Cumhuriyet Bayramı kutlaması görsel bir şölene sahne oldu.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum